Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus reclama a la Generalitat inversions per millorar la seguretat viària al Maresme

Escoltar

La Junta de Portaveus reclama a la Generalitat inversions per millorar la seguretat viària al Maresme

Aprovada en la Junta de Portaveus celebrada dilluns 14 de gener una Declaració institucional presentada pel grup municipal del PP sobre la sinistralitat de l’N-II al Maresme i el conveni signat entre el Ministeri de Foment i la Generalitat per la seva pacificació. La proposta, en què es reclamen inversions que millorin la seguretat viària al Maresme, es va aprovar amb els vots a favor de PSC, CiU, ERC-MES, VOLEMataró, C’s, PP, PxC i ICV-EUiA i les abstencions de la CUP. 

 


El text íntegre de la proposta és el següent:

 


“Des de ja fa molts anys el tram de l’N-II entre Montgat i Mataró té un trist rècord, el de ser un tram amb més accidents viaris a Catalunya. L’informe d’ EuroRap presentat pel RACC a començaments del present mes de desembre i on s’analitza l’accidentalitat de la xarxa viària catalana, reflecteix que el Maresme compta amb zones d’elevada concentració d’accidents, destacant 9 punts “negres” i, concretament, ocupa el segon lloc català l’N-II entre la Rotonda del Mil•lenni a Montgat fins a l’enllaç de Mataró Sud de la C-32. D’altres trams d’aquesta carretera a la nostra comarca també es troben dins del Top de les vies més insegures de Catalunya.

 


Recordem que l’any 2007 la premsa local i comarcal ja recollia dades del mateix informe, amb motiu de l’accident que va costar la vida a l’aleshores alcalde de Premià al febrer d’aquell any, on les xifres d’accidents eren semblants a les actuals.

 


Amb posterioritat, concretament el Desembre de 2009, els aleshores Ministre de Foment, Sr. José Blanco, i el Conseller de Polítiques Territorials i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joaquim Nadal, signaven un conveni pel traspàs de l’N-II al seu pas pel Maresme. El Conveni contemplava el traspàs de l’N-II des del punt quilomètric 631,8 (Montgat) fins al 682 (Tordera) i es dotava amb 400 M€, dels que el Ministeri va aportar 97’4 el mateix exercici pressupostari, i la resta, 302’6 M€, s’havien de fer efectius en exercicis posteriors.

 


El què ha passat amb aquells 97’4 M€ ja ha estat prou debatut. Mai es van invertir al Maresme per part de la Generalitat i, com a conseqüència, l’Estat no fa les aportacions posteriors donat que la Generalitat no justifica degudament la primera aportació. Però la nostra comarca continua patint els problemes d’una alta sinistralitat viària i unes infraestructures inadequades pel volum de trànsit que suporten.

 


És per aquests motius que sotmetem a la consideració de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró els següents acords:

 


1.-Demanar a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que faci les obres necessàries per a millorar la seguretat viària al Maresme i que, per tant, es puguin justificar degudament els 97,4 M€ que va aportar l’Estat.





2.-Demanar al Ministeri de Foment i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que renegociïn el conveni per al traspàs de l’N-II al seu pas pel Maresme signat el 29 de desembre de 2009 per tal que els 302’6M€ que resten per aportar per part de l’Estat s’inverteixin a millorar la seguretat de la Mobilitat al Maresme.

 


3.-Comunicar els presents acords a tots els Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats.”.