Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Marató de l’energia torna a implicar escoles de Mataró que al febrer fan estalvi energètic amb valor social

Escoltar

La Marató de l’energia torna a implicar escoles de Mataró que al febrer fan estalvi energètic amb valor social

Cinc centres de primària participen aquest any en la iniciativa reduint els consums d’electricitat, climatització i aigua per destinar l’estalvi a pobresa energètica

L’Ajuntament torna a impulsar aquest any la Marató d’estalvi energètic a les escoles de Mataró. Així, cinc escoles aplicaran durant el mes de febrer diferents mesures d’estalvi d’electricitat, climatització i aigua que permetran incrementar els recursos econòmics municipals per lluitar contra la pobresa energètica.




El projecte compleix un doble objectiu: sensibilitzar sobre les repercussions de l’excés de consum energètic aplicant bones pràctiques per reduir-lo i a la vegada aconseguir uns estalvis que tindran finalitat social. És la tercera vegada que Mataró s’implica en una iniciativa d’aquest tipus: al 2017 quatre equipaments van participar en un projecte conjunt amb altres municipis, i des de l’any passat l’Ajuntament fa la convocatòria de manera exclusiva a les escoles.




La Marató d’estalvi energètic a les escoles de Mataró compta aquest any amb la participació dels següents centres educatius:




-Escola Camí del Cros



-Escola Cirera



-Escola Rocafonda



-Escola Maria Mercè Marçal



-Escola Camí del Mig




Les escoles hauran de reduir els consums en electricitat, climatització i aigua durant el mes de febrer respecte a la mitja del mes de febrer dels tres últims anys (2016, 2017 i 2018), amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació d’alumnes, professors i resta de treballadors dels equipaments. L’Ajuntament destinarà el 100% de l’estalvi econòmic aconseguit a accions de lluita contra la pobresa energètica al municipi.




Entre les mesures que els equipaments aplicaran aquest mes hi ha accions com reduir hores d’ús de la climatització, tancament parcial de lluminàries o apagada total quan no són necessàries, ajustar les cisternes dels inodors per reduir la capacitat d’aigua descarregada, etc. L’Ajuntament farà un control setmanal dels consums d’energia.




Les cinc escoles que van participar a la Marató l’any 2018 van estalviar l’equivalent al consum mensual d’energia de 206 famílies i al consum d’aigua de 6 famílies. L’estalvi econòmic equivalent, 7.774 €, van augmentar els recursos que l’Ajuntament destina a pobresa energètica.