Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí acull una exposició antològica del pintor Francesc Subarroca

Escoltar

La Nau Gaudí acull una exposició antològica del pintor Francesc Subarroca

L'exposició 'Francesc Subarroca. Obres de la Col·lecció Bassat' recull 114 obres que descobreixen 70 anys de creació artística

L’alcalde i president del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, David Bote, inaugurarà avui a la Nau Gaudí, a les 19.30 h, l’exposició “Francesc Subarroca. Obres de la Col•lecció Bassat”. Amb aquesta mostra s’inaugura la nova temporada expositiva del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, que comença amb una exposició singular i única fins ara a la Nau Gaudí: la d’una mostra dedicada a un sol artista, i el seu descobriment al gran públic. 

 

 

L’exposició “Francesc Subarroca. Obres de la Col•lecció Bassat” recull 114 obres que descobreixen 70 anys de creació artística que van del realisme al cubisme, passant pel surrealisme i la nova realitat, amb un capítol únic inspirat al barri barceloní del Somorrostro. I és que Francesc Subarroca, nascut el 1932 a Barcelona, ha dedicat tota la seva vida a la creació artística però no ha mostrat interès en vendre o exposar la seva obra, desconeguda pel públic, la crítica i el mercat de l’art. El crític d’art Francesc Miralles li ha dedicat el llibre “L’obsessió creativa”, que és també el catàleg d’aquesta exposició.

 

 

Entre les pintures que es veuran a la Nau Gaudí, totes triades pel propi artista, destaca “Gitana, El Somorrostro” del 1951, un exemple molt representatiu d’aquest tema tan important a la seva trajectòria, sobre tot la inicial; l’oli “Nen amb pilota” del 1957, una obra més figurativa; i del 1971, l’oli “Flors del camp”, una obra realment personal, a mig camí del cubisme i el surrealisme màgic i on no s’hi reconeix cap gran influència.

 

 

L’exposició de la Col·lecció Bassat estarà oberta entre el 8 de febrer i el 30 de juny, i l’entrada és gratuïta. A més, com és habitual, es programaran visites guiades individuals per a grups i per a escoles, i tallers adreçats a cada un dels cicles formatius. Cada primer diumenge de mes hi ha una visita guiada gratuïta sense reserva prèvia i cada tercer diumenge hi ha una activitat familiar gratuïta sense reserva prèvia, per a nens majors de cinc anys. Horari: de dimarts a dissabte de 17 a 20 h, i ara també els dissabtes a més dels diumenges al matí, d'11 a 14 h. El dilluns, la Nau està tancada.