Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local fa desallotjar un concert programat en una nau ocupada sense permís i amb risc per a les persones

Escoltar

La Policia Local fa desallotjar un concert programat en una nau ocupada sense permís i amb risc per a les persones

Un dispositiu de la Policia Local va fer suspendre dissabte passat un concert que havia estat programat en una nau ocupada de la ronda de Joan Prim. L’acte no tenia autorització i les instal·lacions de l’immoble poden suposar risc per a les persones. Durant l’operació hi va haver dos detinguts per desobediència.

Vehicles policials durant l'operació. Foto: Policia Local
Vehicles policials durant l'operació. Foto: Policia Local

La Policia Local de Mataró va suspendre la nit de dissabte 4 de maig un concert que s’havia programat sense autorització en una antiga nau ocupada al número 18 de la ronda de Joan Prim. L’edifici no té llicència d’activitat ni pot tenir-la perquè no reuneix les condicions mínimes exigibles per acollir aquest tipus d’activitats i perquè l’estat en que es troba l’immoble suposa un risc greu per a les persones.

El concert s’havia publicitat a través de les xarxes socials com a “Primer aniversari del Nabat”, amb la participació de diferents grups musicals. La Policia Local, amb suport dels Mossos d’Esquadra, es va personar al lloc a les 21.50 h i va constatar que s’estava cobrant una entrada de 3 € per accedir a l’espai i s’havia habilitat una barra on es venien begudes alcohòliques. Es va suspendre l’activitat quan hi havia 32 persones a l’interior –entre elles un infant de pocs anys–, que van ser desallotjades.

Durant l’operatiu hi va haver dos detinguts per desobediència i resistència a l’autoritat, i van resultar ferits lleus dos agents. Es van aixecar quatre actes per tinença de substàncies estupefaents, dues actes per notificacions pendents a dos dels identificats i una acta d’esbrinament de domicili. Així mateix, van ser intervingudes del terra del local una navalla i diferents quantitats d’estupefaents.

La Policia Local va realitzar l’actuació en compliment d’un decret de protecció de la legalitat del Servei de Llicències i disciplina d’obres i activitats de l’Ajuntament, i en el marc de l’expedient disciplinari obert l’any passat arran de les primeres queixes veïnals que denunciaven l’ocupació de l’immoble i les molèsties per soroll que generava. En una inspecció realitzada el setembre passat es va constatar que l’electricitat està punxada i la instal·lació interior pot suposar un risc molt elevat de patir descàrregues a les persones que la manipulin. Així mateix, la nau requeriria realitzar alguna acció per garantir la solidesa i estabilitat de l’edificació. L’ocupació de l’immoble ha estat denunciada pel propietari i està en via judicial.

Publicat a