Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les desfilades dels Armats i la Processó General de Divendres Sant, punts àlgids de la Setmana Santa de Mataró

Escoltar

Les desfilades dels Armats i la Processó General de Divendres Sant, punts àlgids de la Setmana Santa de Mataró

Dijous i Divendres Sant concentren l’essència de la Setmana Santa de Mataró amb dos actes reconeguts institucionalment per la seva transcendència social i cultural. L’Homenatge a la ciutat dels Armats de Mataró i la Processó General de Divendres Sant són els punts àlgids del programa de Setmana Santa, que estén els seus actes fins al diumenge 21 d’abril.

Els Armats de Mataró recolliran la seva bandera a la Basílica de Santa Maria dijous 18 a les 19.15 h. Els soldats de la pau, precedits pel banderer d’honor d’enguany, Ignasi López, desfilaran després pels carrers del centre amb el següent recorregut: plaça de Santa Maria, plaça Gran, plaça Xica, carrer de Sant Cristòfor, plaça de la Peixateria, carrer de Barcelona, la Riera, el Carreró i plaça de l’Ajuntament, on tindrà lloc l’Homenatge a la ciutat.

Com a novetat, aquest any les autoritats presenciaran les evolucions i quadres dels Armats des del balcó de l’Ajuntament que dóna a la plaça. Les desfilades dels Armats són Patrimoni Cultural de la Ciutat de Mataró des de l’any 2002, com també ho és des de 2013 la Processó General de Divendres Sant, la més important de la ciutat.

A la Processó General participen totes les confraries, germandats i entitats que conformen la Comissió de Setmana Santa de Mataró. La processó sortirà divendres 19 a les 19.30 h des de la plaça de Santa Maria i durant el seguici s’hi podran apreciar tots els misteris. El recorregut serà el següent: plaça de Santa Maria, carrer de Sant Francesc d’Assís, carrer de Bonaire, carrer d’Argentona, El Torrent, plaça de les Tereses, carrer de Santa Teresa i plaça de Santa Anna. Mataró Audiovisual retransmetrà la Processó General en directe, i també es podrà seguir per Internet.