Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Santes s’adhereixen al Programa Q de Festa! de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

Escoltar

Les Santes s’adhereixen al Programa Q de Festa! de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

L’adhesió al Q de Festa! suposa disposar i activar un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat amb l’objectiu d’aconseguir una festa més segura i saludable per a la ciutadania. Després de Tarragona i Igualada, Mataró és la tercera ciutat de Catalunya en comptar amb aquest distintiu que també el disposen les festes universitàries de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB) i del TecnoCampus Mataró-Maresme.

La Festa Major de Mataró, Les Santes, formen part del Programa Q de Festa! de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que significa oferir recursos i serveis a la ciutadania per una nit més saludable i segura.

Des de l’any 2013, l’Ajuntament de Mataró treballa en l’àmbit de Les Santes amb l’objectiu de prevenir i de minimitzar els riscos relacionats amb la festa. Durant aquests anys, el treball conjunt de diferents serveis de la ciutat, a través de la Comissió de Sensibilització de la Direcció de Cultura, ha suposat una sèrie d’actuacions per millorar la qualitat de la festa.

Paral·lelament, des del Servei de Protecció Civil i Salut, en el marc dels programes del Pla Municipal de Drogodependències, s’està intervenint en els espais d’oci nocturn per a la prevenció i disminució dels riscos entre els i les joves i l’empresariat dels locals d’oci nocturn per afavorir la seva adhesió al Programa Q de Festa! de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya. 

Així, en el marc de la festa major, els actes de  Les Santes que s’han adherit al Q de Festa! són:

-Els 40 on tour. Dia 25 de juliol a les 23h, al Passeig Marítim -escenari Espigó.

-Marrinxa Tropical Fest. Dia 28 de juliol, al Passeig Marítim -escenari Espigó.

L’adhesió al Q de Festa suposa un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, per tal de disminuir els riscos associats al consum d’alcohol i altres substàncies com ara les intoxicacions, les baralles/agressions o l’accidentalitat viària. Són recursos i serveis per millorar la qualitat de la festa i poder-ne gaudir.