Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró activa el Protocol per baixes temperatures

Escoltar

Mataró activa el Protocol per baixes temperatures

Les previsions apunten a un descens de la temperatura amb fort vent i sensació tèrmica per sota dels zero graus

L’Ajuntament de Mataró ha activat aquest migdia el Protocol per baixes temperatures, que estableix les pautes i circuits de coordinació entre els diferents serveis municipals en cas d’onada de fred.
Les previsions del Meteomar, servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, indiquen que, especialment durant les dues properes nits, es donarà un descens de la temperatura que, unit al vent, provocarà un sensació tèrmica inferior als 0 graus centígrads.El protocol per baixes temperatures està coordinat per Servei de Protecció Civil. També en formen part els serveis municipals de Policia Local, Espais Públics, Benestar Social, Salut Pública, Atenció Ciutadana, Projectes Transversals i Participació, Comunicació, les direccions municipals de Cultura, Esports, Promoció Econòmica i Ensenyament, i Aigües de Mataró; així com els Serveis d’Atenció Primària del Consorci Sanitari del Maresme i l’Institut Català de la Salut, i Creu Roja de Mataró.
Entre les mesures previstes s’habilita a l’alberg municipal de Can Solaret l’espai necessari per atendre persones sense sostre que necessitin passar les properes dues nits. També es contempla el tancament del sistema de reg de les zones verdes i les fonts ornamentals per evitar el trencament de les canalitzacions i la formació de plaques de gel. Així mateix s’activa el protocol d’avisos per fer arribar els consells de protecció davant situacions de fred intens als usuaris del servei de teleassistència i de les empreses d’atenció domiciliària del municipi, i es fan trucades de seguiment a les persones més vulnerables i fràgils, principalment gent gran que viu sola i amb malalties cròniques.
L’Ajuntament recomana a la població que es mantingui informada sobre l’evolució de les condicions meteorològiques i segueixi els consells de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya davant situacions d’onada de fred i baixes temperatures. Especialment s’aconsella evitar els canvis sobtats de temperatura i estar pendent sobretot de les persones grans, els nadons i infants, i les persones amb problemes respiratoris; vestir-se amb roba adient pel fred si s’ha de sortir de casa i protegir-se cara i cap.