Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aprova el Pla Local d’Infància i Adolescència 2019-2022 que recull 69 accions en 4 eixos

Escoltar

Mataró aprova el Pla Local d’Infància i Adolescència 2019-2022 que recull 69 accions en 4 eixos

Mataró compta amb una població de 26.000 infants i adolescentsEl Ple ordinari de gener va donar compte de l’acord de la Junta de Govern Local del 14 de gener del 2019 d’aprovació del Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA) 2019-2022. Aquest document vetlla per al desenvolupament integral i la protecció d’aquest sector de la població amb la concreció de 4 eixos de treball que inclouen 69 accions. 
Els 4 eixos del document, sorgit en el marc de la Taula d’Infància de Mataró i amb la perspectiva estratègica del Mataró 2022, són els següents:
1.-Estils de vida, oportunitats educatives i transició escola-treball.2.-Prevenció, atenció i protecció a la infància i l’adolescència en risc social.3.-Participació de la infància, l’adolescència i la família a la ciutat.4.-Comunicació, coneixement i treball en xarxa.
Les 69 accions que se’n deriven d’aquests eixos són de nova creació, de continuïtat o millorades; totes elles estan calendaritzades, tenen el cost, el servei municipal responsable així com els implicats per al seu desenvolupament.
Entre les noves accions hi ha, per exemple, la creació d’un mapa d’ensenyaments artístics; establir convenis, beques i altres sistemes per facilitar l’accés a activitats de caire esportiu i cultural per a infants i joves; crear una xarxa de reforç escolar a la ciutat; crear un programa comunitari per tractar l’obesitat infantil; dissenyar i implementar el nou model de Servei d’Intervenció Socioeducativa (antics Centres Oberts); desenvolupar campanyes per a la prevenció de la mutilació genial femenina; analitzar la necessitat d’establir beques alimentàries per l’alumnat de secundària; crear un mapa d’espais buits i elaborar propostes concretes per aquests indrets; creació d’un catàleg on-line de serveis per a la infància, l’adolescència i les seves famílies, adreçat a professionals.
El PLIA 2019-2022 ha estat elaborat a través de diferents processos participatius amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona i comptant amb la implicació de diferents serveis de l’Ajuntament de Mataró, entitats del Tercer Sector i els principals actors de la ciutat que treballen en l’àmbit de la infància i l’adolescència. Durant tot el procés també han participat infants, adolescents i les seves famílies a través de tallers, el Consell d’Infants i trobades per copsar les seves necessitats, inquietuds i aspiracions.