Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró posa a disposició de la Generalitat els terrenys per construir l’edifici de l’Escola Joan Coromines

Escoltar

Mataró posa a disposició de la Generalitat els terrenys per construir l’edifici de l’Escola Joan Coromines

El solar té 4.200 m2 i està situat a l’Eix Herrera, davant de Can Gassol



El Ple de gener ha aprovat la desafectació de la parcel·la de l’Eix Herrera on s’hi ha d’ubicar l’edifici de l’Escola Joan Coromines, per tal de posar-la a disposició del Departament d’Ensenyament de la Generalitat perquè hi pugui construir i instal·lar el nou edifici del centre educatiu.


 

El solar, que és la Finca E (Equipament públic escolar) ubicada al polígon número 1 de la Unitat d’Actuació número 84 “Eix Herrera” de Mataró, és de figura irregular, amb una superfície de 4.200 m2 i situat a l’illa compresa entre els carrers d’Enric Prat de la Riba, de Floridablanca, d’Antoni Viladomat i d’Emili Pacheco, just davant de Can Gassol. La parcel·la és un terreny sense edificar que llinda amb un solar qualificat com a zona verda on s’ubica una xemeneia catalogada, que queda expressament exclosa de l’àmbit de cessió i, per tant, de la configuració del recinte escolar.

 

La cessió es realitza de manera gratuïta i amb la garantia que la finca no tindrà cap condicionant mediambiental, especialment una vegada realitzades les tasques de sanejament de la contaminació del subsòl per part de l’Ajuntament, a qui correspon qualsevol despesa per les actuacions urbanístiques que puguin afectar l’immoble cedit en ús.

 

La nova escola serà projectada i construïda íntegrament pel Departament d’Ensenyament. Tant el solar com la construcció que es faci al damunt seran propietat del municipi, quedaran afectats a l’ús públic educatiu a favor del Departament d’Ensenyament i anirà a càrrec de l’Ajuntament la conservació, manteniment, neteja, subministraments i auxiliar de serveis.

 

L’Ajuntament ha de fer-se càrrec de la despesa de les actuacions urbanístiques que puguin afectar a l’immoble i aplicarà una bonificació del 95% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres, ja que es tracta d’una construcció d’especial interès o utilitat municipal.

 

L’Escola Joan Coromines està ubicada, des de la seva creació el curs 2007-2008, de manera provisional als espais de l’antiga Escola Anxaneta al carrer de Sant Pere i al carrer de Pascual Madoz.