Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la Mobile Week

Escoltar

Mataró s’adhereix a la Mobile Week

El Ple del 5 de setembre ha aprovat per unanimitat una Proposta de resolució, presentada per Junts per Mataró, perquè la ciutat s’adhereixi a la Mobile Week.

El tex íntegre de la Proposta de resolució és el següent:

“Junts per Mataró té clar que vol que Mataró sigui una ciutat social, igualitària, cohesionada i solidària, en definitiva respectuosa amb els drets humans, tot això sense oblidar que ha de ser una ciutat sostenible i de progrés, motiu pel qual a l'hora de dissenyar i redissenyar les nostres polítiques apostem des del primer dia per un nou paradigma, posant l'agenda 2030 al capdavant.

No volem una Mataró fosca, merament residencial que sigui subsidiada. Per això demanem al govern socialista i al seu soci els "comuns", que parin l'atenció adequada a la localització, implementació, foment, i consecució dels objectius esmentats, perquè només així s'impulsarà la transformació que conduirà a la ciutat que tots desitgem; altra cosa ens aboca a tots al fracàs.

Hem estat expectants tot l'agost, esperant alguna comunicació o proposta en relació a com posar en marxar aquest objectiu que, vam acordar amb l'actual govern que serien prioritaris per la ciutat i, que van motivar el seu dia la nostra abstenció al Ple de Constitució, però de nou ens trobem que res d`això s'aporta a la comissió de finals d'agost.

Junts per Mataró vol projectar la ciutat del futur, que faci recuperar l'orgull de ciutat emprenedora i productiva, de la capital d’El Maresme, i de gran ciutat de Catalunya que Mataró va ser en el seu dia i per això continuarem treballant fent una oposició constructiva. Però la realitat és decebedora. Ara fa uns dies vam tornar a constatar de nou la fugida d'empreses d'innovació que volien instal·lar-se a la ciutat i que s'han topat amb una desídia i burocràcia exacerbada.

Ara tenim una possibilitat per a què Mataró es posicioni amb tot el know-how de les nostres empreses de tecnologia, la força del Tecnocampus, del cooperativisme i del tercer sector social de la ciutat.

Mataró no pot restar aliena a la revolució tecnològica. Hem de facilitar l'accés als sectors emergents d'alt valor afegit, fomentar la col·laboració públicoprivada i els clústers empresarials, i en definitiva ens hem de posicionar i treballar per ser un pol d'atracció d'empreses nacionals i estrangeres que sorgeixen de l'emprenedoria en l'àmbit tecnològic i digital, que tinguin per al seu ideari els ODS de l'agenda 2030.

És per això que entenem que Mataró no ha de deixar perdre, com sembla passarà si no posem remei, de presentar la seva sol·licitud a la convocatòria a ens municipals i consells comarcals de Mobile Week que vol dissenyar activitats participatives obertes a tothom, que connecten les eines digitals amb necessitats socials, culturals i ètiques de les persones. Entenem que és una oportunitat única que no podem deixar passar, hem de motivar i implicar el teixit productiu público-privat i social de la ciutat. Tenim els elements per poder fer una bona proposta, només cal voluntat.

Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones en l'àmbit global.

Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l'acceleració de la innovació a través de l'emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves generacions i els professionals; i la reflexió sobre l'impacte de la tecnologia en la nostra societat.

L'any passat, per primer cop, la Mobile Week es va celebrar a Girona, Lleida, Reus, Igualada i a la Ribera d'Ebre, amb 110 ponents, 25 conferències i taules rodones, 15 tallers, 3 exposicions, 4 projeccions de cinema o documentals, 2 programes de ràdio i 5 activitats per al públic juvenil o familiar.Aquest any la convocatòria donarà cabuda a un total de 15 ciutats o territoris i, Mataró no pot quedar-se fora o esperar que altres administracions li facin la feina. Tenim un gran potencial i amb TecnoCampus al davant podem ser una de les ciutats acollidores d’aquest esdeveniment.

Encara som a temps, atès que la data d'inscripció finalitza el pròxim 15 de setembre.

És per l'altrament expressat que demanem al Ple que aprovi la present Proposta de resolució i acordi:

1.- Presentar candidatura a la propera Mobile Week.

2.- Implicar a tot el teixit empresarial, social i educatiu en les activitats que es puguin dur a terme facilitant la informació necessària”.