Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró sol·licita a la Generalitat la implantació un batxillerat d'arts escèniques, música i dansa a la ciutat

Escoltar

Mataró sol·licita a la Generalitat la implantació un batxillerat d'arts escèniques, música i dansa a la ciutat

Aprovada per unanimitat en la Junta de Portaveus celebrada dilluns 14 de gener una Declaració institucional per sol·licitar a la Generalitat que iniciï els tràmits per la implementació del batxillerat en la modalitat d’arts escèniques a la ciutat. El text aprovat el van presentar els grups municipals de VOLEMataró i C’s amb el suport d’ERC-MES i la CUP i es va aprovar per unanimitat. 

 


El text íntegre de la Declaració institucional és el següent:

 


“Mataró es la capital de comarca amb una història d’artistes i una amplia tradició cultural important tant en arts escèniques (Aula de teatre, la Saca, escoles de Dansa... Talent Mataroní de prestigi, reconegut dins i fora de l’estat. Es per això, que moltes famílies de l’AMPA (IES Laia l’Arquera) de Mataró i rodalies han començat a recollir signatures per obrir en l’ institut esmentat, marcant perfil en la capital de comarca, incidint en capitalitat i donant l’oportunitat a la resta de la comarca de rebre aquesta formació en un espai territorial estratègic. En l’actualitat (tant sols a Canet, al Maresme nord trobem un IES Lluís Domènech i Muntaner que imparteix aquest tipus de batxillerat). Així els 30 municipis gaudiran d’una formació actual, necessària i que dona resposta a les demandes dels propis alumnes en les diferents demandes del propi alumnat efectuades any rere any, realitzades de manera recurrent en el propi institut Laia l’Arquera Tant les diferents AFAS i AMPAS com les famílies han col·laborat en la recollida de signatures amb l’objectiu de que Ensenyament faci realitat aquesta petició. Per altra banda cal insistir en la tradició cultural històrica en el llarg del temps que dona força a aquesta necessitat i demanda, si Mataró es una ciutat que produeix talent, la Generalitat i Ensenyament han d’estar a l’alçada dels mataronins i seva tradició natural, facilitant des de les administracions i departaments oportunitat i formació alhora.

 


Tirar endavant un projecte educatiu tan important ha de ser un compromís de totes les administracions i sobretot del consistori mostrant el seu suport i afegint-se a la demanda social existent. Una ciutat amb un projecte educatiu divers i ampli garanteix el futur de la ciutat i els ciutadans, posant les bases en la cultura i el seu desenvolupament.

 


Es per tot l’exposat que sol·licitem els següents acords a la junta de portaveus:

 


1.Sol·licitar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat i Serveis Territorials de la comarca que iniciï els tràmits per la implementació del batxillerat en la modalitat d’arts escèniques a la nostra ciutat.

 


2.Sol·licitar al Consell Comarcal el suport d’aquesta petició que afecta a d’altres poblacions de la comarca.

 


3.Sol·licitar una reunió amb els responsables d’ensenyament del territori i les AMPES i direccions dels IES interessats en impartir aquesta modalitat de batxillerat que formi part de l’oferta formativa de la ciutat pel proper curs 2019-20.

 


4.Mostrar tot el suport del consistori a traves d’aquesta declaració institucional, fer-la pública i enviar-la a tots els mitjans de comunicació.”.