Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró recupera les accions del Tub Verd

Escoltar

Aigües de Mataró recupera les accions del Tub Verd

Ahir dimecres es va signar davant notari la recuperació per part d’Aigües de Mataró del 51 % de les accions de MESSA propietat de Naturgy des de març de 2015. D’aquesta manera, l’empresa que gestiona el Tub Verd, MESSA, passa a ser una companyia 100% pública.

Seu del Tub verd/MESSA
Seu del Tub verd/MESSA

El Consell d’Administració d’Aigües de Mataró, format pels diferents grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Mataró, van acordar el 27 de març de manera unànime recuperar les accions propietat de Naturgy com a culminació de les converses i negociacions que les dues companyies havien mantingut des de fa mesos, quan Naturgy va manifestar el seu interès estratègic de traspassar les accions de MESSA a AMSA.

El Tub Verd és la xarxa urbana de distribució de fred i de calor que aprofita l’energia sobrant de les infraestructures ambientals com la incineradora i la depuradora. La xarxa inicial era només de calor i donava servei a diferents equipaments educatius, esportius públics i a l’Hospital de Mataró.  L’any 2010 es va ampliar la xarxa al barri del Rengle amb una doble xarxa de calor i fred, i amb la capacitat de donar servei a totes les edificacions i a sectors  tant públics com privats i tant terciaris com habitatges. El 2018 la xarxa del Rengle es va ampliar fins a la nova zona Iveco per donar servei a les primeres promocions d’habitatges.

Actualment el Tub Verd dona servei a tretze equipaments educatius, entre ells el TecnoCampus, tres equipaments esportius com el Sorrall i la Piscina Municipal, l’Hospital de Mataró, tres grans equipaments de terciària al barri del Rengle, entre ells una gran superfície comercial, l’edifici d’oficines del Rengle, un geriàtric i quatre blocs d’habitatges, entre d’altres.