Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) El Maresme

Escoltar

Comencen les obres del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) El Maresme

Avui, 1 de juliol, s’inicien les obres del CUAP Maresme, situat al Camí del Mig de Mataró, i que donarà cobertura a les poblacions del Baix Maresme i del Maresme Central.

Avui, 1 de juliol, la Generalitat ha iniciat les obres del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) El Maresme que estarà ubicat a la planta baixa de l’edifici que actualment ocupa el Centre d’Atenció Primària (CAP) El Maresme de Mataró. Aquest centre atendrà les poblacions del Baix Maresme i del Maresme Central.

Està previst que l’execució de les obres finalitzi el mes d’abril de 2021 i tindran un cost total (instal·lació, obra i equipament) d’1.166.295 €.

Es durà a terme la reforma parcial de la planta baixa de l’edifici, que correspon a la superfície interior reformada de 578,40 m2 construïts. La implantació del programa funcional suposa la modificació total de la distribució de l’àrea afectada, i es genera un nou accés pel passatge d’Antoni Díaz Conde.

El nou accés es planteja en aquest punt per separar-lo de l’accés al CAP, de manera que hi haurà dues entrades diferenciades, però també pel fet que la planta baixa de l’edifici queda aixecada respecte al carrer i és en aquest punt on hi ha menys alçada i millors condicions per garantir l’accessibilitat dels usuaris que arriben pel seu propi peu, i de les lliteres dels que arriben amb ambulància. A la vegada, és el tram de via pública de l’entorn més adient per implantar-hi un espai reservat d’aturada de les ambulàncies.

Aquesta disposició permet tenir un espai que fa d’accés, vestíbul, sala d’espera, distribuïdor i sortida d’emergència de manera seqüencial i permet tenir dues parts diferenciades: la part assistencial de consultes de triatge, especialitzades i d’atenció immediata, i la part assistencial del box d’emergències i la sala d’observació, on també hi haurà les dependències de l’àrea de personal.

Totes les instal·lacions de l’àmbit reformat seran noves i també es farà la reforma integral de les instal·lacions de climatització de l’edifici, situades a la tercera planta.

Publicat a