Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dues associacions de xinesos fan una donació de material sanitari a l'Ajuntament i a l'Hospital de Mataró

Escoltar

Dues associacions de xinesos fan una donació de material sanitari a l'Ajuntament i a l'Hospital de Mataró

Mascaretes, guants de làtex i ampolles de gel desinfectant són els productes que han lliurat avui la comunitat xinesa perquè els serveis essencials que atenen la ciutadania tinguin la màxima protecció per fer front al coronavirus.

L'alcalde, David Bote, ha rebut avui de mans del president de l'Associació catalana d'empresaris tèxtils i de l'Associació catalana Qilu d'intercanvi cultural i comercial, Sipeng Sun, un lot de productes sanitaris de protecció per al conoravirus adreçat a l'Ajuntament i a l'Hospital de Mataró.

La suma del material donat consta de 2.000 mascaretes, 2.000 parells de guants de làtex i 30 ampolles de gel desinfectant. A l'Ajuntament aquest material es distribuirà a aquell personal que està fent tasques que impliquen contacte amb ciutadans i conseqüentment un risc de contagi de la malaltia com Policia Local, Protecció Civil, Benestar Social o les persones voluntàries que reparteixen cada dia àpats a gent gran, entre d'altres. Una part de les mascaretes també es farà arribar al Centre Integral de Valorització de Residus atesa l'escassetat d'aquest producte al mercat i la necessitat de què els treballadors puguin seguir fent la seva feina amb la màxima protecció.

La comunitat xinesa a Mataró està formada per 2.544 persones (dades a 1 de gener de 2019) i amb aquest gest han volgut contribuir i donar suport a la ciutat en la qual s'han establert ja fa molts anys.

A banda, el president de les dues associacions xineses, que estan ubicades a Mataró, s'ha ofert a establir contacte directe amb les distribuïdores de la Xina del material sanitari de protecció perquè puguin subministrar aquests productes ara tan imprescindibles.

La Policia Local també ha rebut avui una donació de 3.000 guants de làtex per part de Feimat, empresa de ferreteria industrial, i de la discoteca Miracle, ambdós negocis de Mataró. 3.000 més els han lliurat a Mossos d'Esquadra.