Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El web municipal obté el Segell Infoparticipa d’excel·lència en la transparència amb la màxima puntuació

Escoltar

El web municipal obté el Segell Infoparticipa d’excel·lència en la transparència amb la màxima puntuació

Per primera vegada el web www.mataro.cat obté el 100 % de la puntuació en tots els indicadors avaluats pel nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB per atorgar els reconeixements a la transparència informativa dels webs de les institucions.

L’Ajuntament de Mataró ha tornat a revalidar el Segell Infoparticipa d’excel·lència en la transparència pel web municipal www.mataro.cat i, en aquesta ocasió, ho ha fet per primera vegada amb la puntuació màxima en els 48 indicadors avaluats.

Aquest distintiu l’atorga el nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions. En l’edició 2019 s’ha atorgat a 113 ajuntaments (15 més que l’any passat). D’aquests, 36 -entre els quals hi ha Mataró- han obtingut un 100% d’indicadors positius (el 2018, van ser-ne 32). També han estat distingits amb el Segell Infoparticipa 6 consells comarcals i 3 diputacions.

Els indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques: qui són els representants polítics; com gestionen els recursos col·lectius; com gestionen els recursos econòmics; quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius; i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

En el cas dels ajuntaments, es tracta de 48 indicadors que han estat modificats en aquesta setena onada d’avaluacions (l’any passat eren 52) per pujar el nivell d’exigència de caire qualitatiu. I, pel que fa als consells comarcals i les diputacions, són 45 indicadors adaptats a les seves competències. A l’edició d’enguany, s’ha exigit més qualitat en la informació i en el nivell de transparència en quatre aspectes clau: la visualització individualitzada i comprensible de les retribucions dels càrrecs electes; les declaracions de béns i activitats dels càrrecs electes; les retribucions i currículums dels càrrecs de confiança i el personal directiu; i l’explicació detallada de les competències dels òrgans de govern.

El Segell Infoparticipa es va concebre l’any 2013 amb l’objectiu d’incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. Posteriorment es van incorporar les avaluacions als webs dels consells comarcals i de les diputacions. Aquest any, a més, s’ha atorgat per primer cop un premi extraordinari que reconeix la qualitat i eficàcia comunicativa de quatre ajuntaments (Centelles, Viladecavalls, l'Aldea i Llagostera) i el retiment de comptes sostingut de l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

L’acte institucional de lliurament del Segell Infoparticipa a les administracions distingides se celebrarà quan la situació sanitària ho permeti.