Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres educatius reprendran les classes demà sense activitats a l’exterior

Escoltar

Els centres educatius reprendran les classes demà sense activitats a l’exterior

La persistència del temporal Glòria segueix provocant incidències destacades a la ciutat. La millora pel que fa al vent, que es preveu segueixi a la baixa en les properes hores, permetrà reprendre les classes als centres educatius, tot i que cal estar pendents de l’evolució de les pluges, que es preveu siguin intenses la propera matinada, i les afectacions que aquestes produeixin.

Pas de Sant Agustí inundat al passeig Marítim. Foto: Policia Local
Pas de Sant Agustí inundat al passeig Marítim. Foto: Policia Local

L’Ajuntament manté activat el Pla bàsic d’emergències municipal davant les incidències produïdes des de diumenge pel temporal. El Comitè de crisi s’ha reunit en cinc ocasions des de dilluns per coordinar les accions a emprendre en cada moment. Un centenar de persones de diferents serveis municipals treballen en tasques relacionades directament amb la situació d’emergència i en col·laboració amb serveis generals com Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra o SEM.

L’Hospital de Mataró ha atès 13 persones veïnes de la localitat per ferides relacionades amb el temporal, segons ha informat a l’Ajuntament el centre hospitalari. En la major part ha estat per caigudes a la via pública. A les 15.30 h quedaven ingressades tres dones ateses per fractures diverses.

Fins a les 13 h, la Policia Local havia registrat 270 incidències a Mataró relacionades amb el fort vent. L’incident més destacat en les últimes hores ha tingut lloc poc després de les 3 h de la matinada, amb la caiguda de l’envà pluvial d’un edifici sobre un immoble veí situat al número 29 del passatge del Miró. Una persona, veïna de l’edifici, ha resultat ferida lleu al cap. L’immoble afectat ha estat desallotjat (3 persones) i els Bombers han acabat d’enderrocar l’envà per garantir la seguretat.

Fins ara s’han registrat afectacions en 27 equipaments municipals. Les més importants són a la Piscina Municipal i la nau llarga de Can Marfà, amb afectacions a la coberta. L’Ajuntament treballa per resoldre les diferents incidències detectades, principalment per entrada d’aigua o afectacions a coberta i façana per elements arrencats pel vent.

Les afectacions a l’arbrat viari són molt importants. Segons l’últim recompte hi ha 167 arbres afectats des de l’inici del temporal, el 55% dels quals han caigut per l’acció del vent o han hagut de ser tallats. L’Ajuntament manté tancats el parc Central, el pati de Can Marchal, pati del Cafè Nou i recinte de l’Escorxador (amb la Biblioteca Antoni Comas tancada al públic), en prevenció de la caiguda de més arbres.

També s’han registrat incidències a l’enllumenat públic. Al llarg del matí s’ha actuat per resoldre problemes detectats en 10 quadres i s’està treballant per restituir el servei en 10 més. El temporal ha provocat avaries en vàries cruïlles semafòriques.

Pel que fa els vials, segueixen tallats els accessos al passeig Marítim i al Port, des de Sant Simó a l’avinguda d’Ernest Lluch, tant pel perill de caiguda de l’arbrat com per l’acció del temporal marítim. L’aparcament públic de les antigues pistes de conduir s’ha hagut de tancar per acumulació d’aigua. La resta de punts de la ciutat on s’han produït incidències que han afectat a la mobilitat s’aniran restablint en la mesura que sigui possible.


Millora de les previsions i classes escolars restablertes

Els centres educatius (escoles bressol municipals, primària, secundària, Escola de Música, escoles d’adults i TecnoCampus) podran reprendre les classes demà al matí, però no fer activitats a l’exterior. Es preveu que el vent vagi a la baixa, tot i que s’esperen pluges intenses a la matinada que poden produir noves incidències. Per aquest motiu, es recomana a la població que es mantinguin informats pels canals oficials per si es produeixen canvis en la situació.


Consells d’autoprotecció per ventades

Especialment:

  • Eviteu desplaçaments innecessaris. Si és imprescindible, tingueu molta precaució.
  • Vigileu amb el mobiliari urbà, arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure o fer volar
  • No us apropeu a esculleres, espigons i passejos marítims, les onades us poden arrossegar. L’accés al front marítim està actualment tancat per precaució.


Consells específics
:

A casa:

  • Tanqueu les portes, finestres i tendals.
  • No deixeu testos ni altres objectes a les façanes i terrasses.

A l’exterior:

  • Vigileu amb el mobiliari urbà, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
  • No aneu als parcs, jardins ni zones boscoses. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres, el vent els podria fer caure a sobre.
  • No us apropeu a esculleres, espigons i passejos marítims, les onades us poden arrossegar

Si heu de conduir:

  • Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
  • Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
  • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
  • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

 

Consells d’autoprotecció per acumulació de pluja

Especialment:

  • Reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis.
  • No travesseu cap riu, ni riera, ni zona inundada. Actualment tancades per precaució.
  • No us apropeu a esculleres, espigons i passejos marítims, les onades us poden arrossegar. Actualment tancat per precaució.

 Consells específics:

A casa:

  • Tanqueu portes i finestres i obtureu totes les escletxes possibles.

A l'exterior:

  • Si heu d’agafar el vostre vehicle, circuleu preferentment per les rutes principals i les autopistes. Modereu la velocitat i mantingueu les distàncies de seguretat.
  • Allunyeu-vos de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioneu el vehicle. No us quedeu als ponts perquè aquests poden caure.
  • No travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat. L’accés a les rieres de Sant Simó i Argentona està tancat per precaució.
  • No accediu als punts del litoral afectats per l'onatge fort ni als llocs on les onades trenquin amb força. Respecteu els tancaments d’accés a aquests punts, hi són per a la vostra seguretat.


Preneu consciència del risc i extremeu les mesures d’autoprotecció. Consulteu les xarxes socials oficials, escolteu la ràdio i la televisió i consulteu els webs d’informació meteorològica i viària.

 

  • Trànsit: Portal de la mobilitat: www.mobilitat.net
  • Servei Català de Trànsit: www.gencat.cat/transit
  • Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteo.cat

Recordeu, si necessiteu ajut truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.



Galeria d'Imatges

Publicat a