Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament activa el Pla bàsic d’emergències municipal davant el temporal de vent, onatge, pluges i fred

Escoltar

L’Ajuntament activa el Pla bàsic d’emergències municipal davant el temporal de vent, onatge, pluges i fred

Les incidències registrades a Mataró en les darreres hores a causa del temporal i l’empitjorament de les condicions meteorològiques previst fins a dimecres han portat a activar el Pla bàsic d’emergències municipal del Document únic de protecció civil municipal. Fins a última hora d’ahir diumenge s’havien produït quatre ferits de caràcter lleu a la ciutat, en un accident de trànsit, per la caiguda d’una palmera i de material procedent d’una obra.

La Policia Local, Bombers de la Generalitat, el Servei d’Emergències Mèdiques i diferents serveis municipals (Protecció Civil, Equipaments Municipals i Espais Públics, entre altres) atenen des d’ahir les nombroses incidències provocades pel fort vent a la ciutat. Fins a la passada mitjanit, la major part de les actuacions estaven relacionades amb la caiguda a la via pública d’arbres i branques, mobiliari urbà (senyals, semàfors, tanques), o altres elements com antenes o vidres caiguts.

Una persona va resultar ferida lleu per la caiguda d’una palmera sobre un vehicle estacionat al passeig del Callao ahir a la tarda, i dues més al vespre per la caiguda de material procedent d’una obra, també sobre un altre vehicle, al carrer de la Unió. El SEM va informar del trasllat hospitalari d’un home a causa d’un accident de moto també a causa del fort vent.

El temporal està afectant especialment a l’arbrat viari. A banda de la palmera caiguda al passeig del Callao, durant la tarda d’ahir va caure també una altra palmera del front marítim sobre les vies del tren, que va ser retirada per Bombers. L’exemplar que hi havia a la plaça de Can Xammar també es va trencar per l’acció del vent.

Hi ha hagut afectacions destacades en equipaments municipals. A la Piscina Municipal el vent ha provocat un forat d’un metre quadrat en el sostre de l’equipament. A l’Hospital, va trencar ahir al vespre el finestral d’una de les habitacions. En cap dels dos casos s’han hagut de lamentar ferits. L’Ajuntament va activar ahir equips de treball i neteja especials per atendre les diferents incidències registrades, que avui es començaran a valorar.

Les previsions meteorològiques alerten d’un empitjorament de la situació durant les properes hores, amb el manteniment del vent, fort onatge (les onades poden arribar a 7-8 m), pluges continuades i abundants, i un descens brusc de les temperatures que avui farà baixar la cota de neu fins als 200 m. Es preveu que el temporal duri fins al proper dimecres, però la situació pot ser canviant, per la qual cosa es recomana estar informat de les possibles variacions.

Pel que fa als consells d’autoprotecció, cal recordar especialment:

  • No us apropeu als espigons, esculleres i passeigs marítims per evitar el risc de caiguda pel fort temporal marítim.
  • Retireu de balcons i terrasses qualsevol objecte que el vent pugui fer caure. Reviseu l’estat de tendals i elements subjectats a la façana.
  • Eviteu passar, i sobretot deteniu-vos, sota els arbres. Mentre duri l’episodi de ventades no aneu a zones boscoses ni a parcs.
  • Limiteu els desplaçaments en vehicle privat. Si heu de conduir, agafeu ben fort el volant, porteu cadenes, mantes, llanterna i bateria extra de mòbil.
  • Davant d’una situació de perill, truqueu al 112.


Publicat a