Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament activa el protocol d’actuació de contaminació atmosfèrica per la presència de pols africana

Escoltar

L’Ajuntament activa el protocol d’actuació de contaminació atmosfèrica per la presència de pols africana

La Generalitat ha declarat un episodi d’alta contaminació de l’aire per micropartícules PM10 a tot Catalunya. Es recomana moderar l’activitat a l’aire lliure i evitar aquelles activitats que generin pols, com enderrocs o cremes de rostolls.

L’Ajuntament de Mataró ha activat en fase d’alerta el Protocol d’actuació davant episodis de contaminació atmosfèrica sobre el medi ambient i la salut per la presència de pols sahariana. La mesura s’ha pres arran que la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat hagi declarat un episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya, pels nivells alts de partícules PM10 i per la previsió que la intrusió de pols sahariana que els està provocant persisteixi durant el dia d’avui.

Fins que l’episodi de contaminació remeti, es recomana especialment a les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries que moderin l’activitat a l’aire lliure. En el cas de la població en general, també es recomana evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior i aquelles activitats que generin pols com enderrocs o cremes de rostolls.

Els grups de persones més vulnerables als efectes de la contaminació atmosfèrica són les persones amb malalties respiratòries o de l’aparell circulatori, els nadons, els infants en edat preescolar i les dones embarassades. Algunes persones grans poden ser també vulnerables degut a la disminució de la funció dels òrgans amb l’edat.

Publicat a