Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ajuda a comerços i establiments a conèixer les condicions sanitàries que han de complir en fase 1

Escoltar

L’Ajuntament ajuda a comerços i establiments a conèixer les condicions sanitàries que han de complir en fase 1

S’ha recollit en onze documents la normativa específica que ha de tenir en compte cada tipus d’establiment pel que fa als aforaments, les neteges i desinfeccions, la gestió dels residus, el control d’accés, requisits del personal i altres condicions. Està previst adaptar els documents a les normes que siguin d'aplicació en les properes fases del desconfinament.

Parades del mercat de la plaça Gran, dissabte passat. Foto: Ajuntament
Parades del mercat de la plaça Gran, dissabte passat. Foto: Ajuntament

El Servei de Protecció Civil i Salut de l’Ajuntament ha analitzat i recollit per sectors les condicions específiques que els comerços i establiments han de complir per poder atendre al públic en la fase 1 de desconfinament. L’objectiu és garantir que les activitats es realitzen seguint totes les mesures preventives i de seguretat per a la ciutadania per evitar la propagació de la COVID-19.

Aquestes indicacions també s’expliquen durant les visites que els agents de suport per a la reactivació econòmica i social de la ciutat fan als establiments i comerços. Els establiments també poden fer arribar al correu electrònic salutpublica@ajmataro.cat qualsevol dubte o consulta sobre l’aplicació de les condicions.

L’Ajuntament ha elaborat onze documents que resumeixen les normes sanitàries i recomanacions per a cada tipus d’activitat, amb les especificitats per a cada cas:

-Centres de tatuatge, micropigmentació i pírcing

-Centres esportius

-Cosmètica i perfumeria

-Hostaleria i restauració

-Joieria

-Mobles i reformes de la llar

-Parades d’alimentació als mercats no sedentaris  

-Perruqueries, barberies i centres d’estètica

-Telefonia, tecnologia, llibreria, papereria i cultura

-Tèxtil i calçat

-Venda d’animals de companyia

Aquesta informació s’ha enviat als establiments i també es pot consultar al web municipal. En el cas dels comerços d’alimentació, que no han hagut d’aturar l’activitat durant el confinament, les directrius en fase 1 són les mateixes que les conegudes i aplicades durant la fase 0, motiu pel qual no han estat recollides en un document específic.


Publicat a