Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 25 persones en situació d’atur per pal·liar la crisi de la Covid-19

Escoltar

L’Ajuntament contracta 25 persones en situació d’atur per pal·liar la crisi de la Covid-19

Es tracta de la primera edició de la convocatòria extraordinària de la línia Covid-19 del programa Treball i Formació.

El regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, dona la benvinguda a les 25 persones en situació d'atur contractades per l'Ajuntament. Foto: Ajuntament
El regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, dona la benvinguda a les 25 persones en situació d'atur contractades per l'Ajuntament. Foto: Ajuntament

El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, ha donat la benvinguda aquest matí al Centre Cívic Pla d’en Boet a les 25 persones que ha contractat l’Ajuntament mitjançant la convocatòria extraordinària de la línia COVID19 del programa Treball i Formació. Aquest programa està subvencionat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), i confinançat pel Fons Social Europeu.

Totes les persones seleccionades han iniciat el seu contracte avui, 1 de desembre. Els contractes tenen una durada de 9 mesos i se n’han pogut beneficiar persones en situació d’atur i amb factors afegits de vulnerabilitat o discapacitat. L’objectiu d’aquestes contractacions és millorar la seva ocupabilitat oferint-los un contracte laboral a jornada completa, una formació obligatòria pròpia del programa Treball i Formació COVID19, i tutorització i seguiment durant els programes per facilitar el seu posterior accés al mercat laboral.

Els perfils professionals de les 25 persones contractades són: personal d’oficis, oficials/es de 2a de pintura, de lampisteria, de jardineria i de mecànica; auxiliars de serveis; auxiliars administratius/ves i informador/es.

Totes les persones participants al procés de selecció han estat derivades des de l'Oficina de Treball del SOC i reunien el requisit bàsic de trobar-se inscrit com a demandant d'ocupació no ocupat/da. La selecció l’ha duta a terme un grup de treball format per personal tècnic de la Direcció de Recursos Humans i Organització i del Servei d’Ocupació de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.

 

Línia COVID-19 del programa Treball i Formació

El programa Treball i Formació ja fa uns anys que ofereix contractació laboral a persones que estan en situació d’atur per a diversos projectes i serveis d’interès públic i de caràcter social de l’Ajuntament de Mataró. Aquesta vegada, el programa es focalitza en pal·liar la situació de crisi derivada de la pandèmia.

En concret, el programa Treball i Formació línia COVID-19 està adreçat a aquelles persones que han perdut la feina a partir del 16 de març de 2020 i a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts. Aquests dos col·lectius han estat els més afectats per l’estat d’alarma i la crisi generada per aquest.

Aquesta línia, doncs, pretén incidir de forma directa sobre aquests dos col·lectius que conté les línies i accions següents:

-COVID: contractacions de 9 mesos a jornada completa i acció de formació. Per a persones inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) a partir del 16 de març de 2020.

-PANP-COVID: contractacions de 9 mesos a jornada completa i acció de formació. Per a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts.

Publicat a