Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament desinfecta carrers i reprèn serveis com el manteniment dels parcs i la recollida de voluminosos

Escoltar

L’Ajuntament desinfecta carrers i reprèn serveis com el manteniment dels parcs i la recollida de voluminosos

A partir de dilluns 18 es reobre la deixalleria de Pla d’en Boet que, junt amb la del carrer de Galícia que ha estat operativa des de l’inici de la crisi sanitària, funcionarà de dilluns a dissabte amb horari adaptat als nous protocols de seguretat. També se segueix fent la neteja i desinfecció de les àrees dels contenidors i dels espais de la via pública més sensibles, com entorns dels centres sanitaris, residències o mercats.

L’Ajuntament de Mataró ha començat a reprendre serveis que havien estat suspesos o modificats per poder garantir el manteniment dels serveis essencials a la ciutat durant les setmanes de confinament estricte amb motiu del coronavirus.

Així, s’han començat a posar al dia les tasques de manteniment de parcs i jardins, començant per aquelles zones verdes que estan obertes al públic, on també s’està instal·lant cartelleria amb les normes d’ús per prevenir nous contagis.

Pel que fa als residus, la recollida de la brossa domiciliària i de la brossa comercial s’està realitzant amb normalitat, així com el buidatge de papereres i la gestió d’incidències a través de l’APP Mataró Neta. Els contenidors es netegen i desinfecten dos cops per setmana, i també s’ha reforçat la neteja de les papereres. Malgrat que la recollida de voluminosos s’ha seguit realitzant des de l’inici de l’estat d’alarma s’havia demanat als veïns que, en la mida de les seves possibilitats, no deixessin els trastos vells al carrer. Ara, el servei de recollida de voluminosos ja s’està fent amb normalitat en el dia programat per a cada barri de la ciutat, i per tant es poden deixar al carrer el dia que toca en cada cas. La recollida dels contenidors taronja de Roba Amiga també funciona de manera habitual.

Pel que fa a les deixalleries municipals, a partir de dilluns 18 de maig es torna a obrir la del carrer de Francesc Layret, 74, i per tant ja funcionaran les dues fixes (la situada al número 140 del carrer de Galícia no ha tancat durant l’estat d’alarma). S’ha reorganitzat l’horari d’aquestes instal·lacions per garantir els protocols de seguretat laboral i desinfecció: obriran de dilluns a divendres de 9.30 a 13 h i de 16 a 18.30 h, i els dissabtes de 9.30 a 13.30 h.

En els darrers dies s’ha començat a fer la neteja i desinfecció de carrers amb productes virucides homologats. La resta de serveis de neteja viària s’efectuen amb normalitat, excepte per l’ús de bufadors, que per ara ha quedat suspès. La neteja de les platges es realitza amb serveis mínims.       

Publicat a