Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia la desinfecció dels espais de la via pública més sensibles per prevenir contagis

Escoltar

L’Ajuntament inicia la desinfecció dels espais de la via pública més sensibles per prevenir contagis

Ja s’està duent a terme la neteja i desinfecció de les tapes dels contenidors i l’Ajuntament contractarà una empresa especialitzada per desinfectar els espais de la via pública més sensibles, com entorns dels centres sanitaris, residències o mercats.

Foto: Ajuntament
Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Mataró ha reorganitzat el servei de neteja de la via pública per atendre les prioritats de desinfecció d’aquells espais de la via pública que són més sensibles a possibles contagis amb l’objectiu de combatre la transmissió del coronavirus.

Per una banda, l’Ajuntament ha reorganitzat el personal i tasques relacionades amb la recollida de la brossa i neteja viària amb l’objectiu de mantenir els serveis essencials. Així, es mantenen al 100% el servei de recollida de la brossa domiciliària i de recollida de voluminosos, l’atenció als possibles desbordaments de contenidors, el buidatge de papereres, la neteja dels carrers dos cops per setmana i l’atenció a les incidències a través de l’APP Mataró Neta. També s’han establert serveis de reforç puntuals per atendre incidències a demanda del Servei d’Espais Públics. Altres serveis, com la recollida de la brossa comercial, s’han reduït per atendre només aquelles activitats autoritzades i en funcionament segons les circumstàncies actuals, ja que la major part dels establiments i negocis estan tancats.

Pel que fa els serveis que s’han reforçat, s’està duent a terme la neteja i desinfecció de les tapes dels contenidors per minimitzar el risc de les superfícies de contacte. Els treballs suposen la neteja amb aigua i sabó i la desinfecció amb un bactericida.

L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per contractar una empresa especialitzada i autoritzada pel Ministeri de Sanitat que reforçarà la neteja i desinfecció en aquells espais de la via pública que són més sensibles, ja sigui perquè es preveu més circulació de possibles persones afectades o portadores del coronavirus o bé població de més risc associat (entorns dels centres sanitaris, de les residències de la gent gran), per ser llocs de major concentració de públic (entorns de mercats) o superfícies de més contacte (botoneres dels semàfors).

Publicat a