Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove del Maresme-Sidral ofereix dues formacions de programació per aquest Nadal

Escoltar

L’Oficina Jove del Maresme-Sidral ofereix dues formacions de programació per aquest Nadal

Les persones joves de Mataró poden cursar aquest Nadal, de forma online i gratuïta, dues formacions de programació: una de nivell 1 (microbit i make code) i una altra de nivell 2 (Coded Arena i Arduino). Per realitzar la formació, amb 25 places cada curs, cal disposar d’accés a Internet, un correu electrònic gmail i apuntar-se prèviament.

Al llarg del curs, des de l'Oficina Jove del Maresme - Sidral (servei ofert pel Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l'Ajuntament de Mataró) es programen cursos de diferents temàtiques d’interès per les persones joves de Mataró.

Enguany s'ha considerat oportú ampliar l'oferta d'activitats formatives amb dos cursos de programació un de nivell més bàsic (per a persones joves de 1r i 2on de la ESO) i un altre de nivell avançat (per a persones joves de 3r i 4rt de la ESO i Batxillerat).

A l'hora de programar aquestes activitats s'han tingut en compte les necessitats i propostes expressades per les persones joves a través de diferents canals, com poden ser les xarxes socials de Mataró Jove.

Els cursos que s’ofereixen per aquest Nadal són les següents:

  • Curs de programació Nivell 1 (microbit i make code)

Per a la part de robòtica, els alumnes faran servir BBC Microbit que és una targeta programable amb gran quantitat de sensors amb la que es podran dur a terme moltíssims projectes. Es pot realitzar amb el simulador o amb la placa per una millor experiència.

Per a la part de videojocs, Makecode Arcade és un entorn desenvolupat per Microsoft per a crear videojocs clàssics en 8bits. El seu entorn gràfic de programació per blocs permet aprendre i desenvolupar jocs de manera senzilla i intuïtiva.

Aquesta formació està prevista pels dies 23, 28, 29, 30 de desembre, i 4 i 5 de gener del 2021, en horari de 10 a 13 hores.

  • Curs de programació Nivell 2 (Coded Arena i Arduino)

El curs consta de dues parts: la robòtica i la de videojocs. A la part de robòtica els  i les alumnes aprendran a fer servir Arduino que és una placa electrònica de hardware lliure, aquesta part es pot realitzar amb el simulador o amb la placa per una millor experiència .Pel que fa a la part de videojocs, treballaran programació Python mentre juguen al videojocs CODED ARENA.

Aquesta formació serà els dies 23, 28, 29, 30 de desembre, i 4 i 5 de gener. En horari de 17 a 20 hores.

Ambdues  formacions seran impartides per l’equip professional  de NIUEDUCA i en format totalment online, mitjançant videoconferències a través de la plataforma Google Classroom. Ambdós cursos són gratuïts. No obstant, si es  vol aprofundir en els continguts és recomanable l’adquisició d’una placa Arduino, que té un cost de 40 €, i que anirà a càrrec de l’alumne/a.


Ambdues formacions són online, i es poden realitzar des de casa. Només cal disposar d’un ordinador personal amb connexió a internet, així com un email del domini @gmail.

Per a aquelles persones que no disposin d’ordinador personal i/o connexio, s’oferirà la possibilitat de realitzar-lo des d’un equipament de la xarxa d’espais joves, i així s’haurà de fer constar al full de preinscripció .

S’ofereixen 25 places per cada curs, i en el supòsit que es produeixin més preinscripcions que nombre de places, s’accedirà al curs mitjançant sorteig.

Les preinscripcions es realitzaran a través de l’enllaç https://bit.ly/inscripcio_cp20

Formació contínua dels joves

Aquesta oferta d’activitats formatives continua reforçant l’aposta del Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró per la formació i la capacitació de les persones joves com a eina de desenvolupament competencial i social. Al llarg de l'any 2021 s'aniran oferint noves programacions de cursos adaptades a les necessitats i motivacions dels i les joves de la ciutat.

Per a més informació, es pot contactar amb l’Oficina Jove del Maresme - Sidral (Plaça de Miquel Biada, 5. 08301 Mataró. Tel.: 93 798 96 49. Correu electrònic: maresme@oficinajove.cat).

Per estar al dia de les diferents activitats i informacions d'interès pels i les joves, es poden seguir les xarxes socials de Mataró Jove (Facebook i Instagram)

Publicat a