Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 10a edició de l’Open Puig i Cadafalch serà telemàtica i audiovisual

Escoltar

La 10a edició de l’Open Puig i Cadafalch serà telemàtica i audiovisual

La situació actual de pandèmia no permetrà celebrar la desena edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch de la manera habitual. L’obligat compliment dels protocols sanitaris han forçat la reformulació del contingut i format característics de l’esdeveniment (visites guiades a indrets patrimonials, conferències, xerrades...) i per aquest motiu, excepcionalment en aquesta edició s’abandona el caràcter presencial propi de l’activitat per adoptar un format només audiovisual i telemàtic.

Organitzades per l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini d’Aigües de Mataró, l’edició d’enguany de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch es concretarà en dues activitats específiques: la realització d’un vídeo divulgatiu titulat “Celebrem el Patrimoni de Mataró” i la modernització i millora de la presentació i els continguts del portal web www.openpuigicadafalch.cat.

“Celebrem el patrimoni de Mataró”, que és també el títol de la present edició de l’Open, és un vídeo realitzat per Mataró Audiovisual on experts i ciutadans recomanen la visita d’indrets concrets del patrimoni de la ciutat per mostrar la seva riquesa i diversitat, festejant així, malgrat les circumstàncies, la primera dècada de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch. Historiadors, arquitectes, arqueòlegs i d’altres perfils d’experts parlen del Convent de les Caputxines, la Presó, el Col·legi Valldemia, el Cementiri dels Caputxins, la Casa Coll i Regàs, la Casa Capell, la Muralla i torres de defensa, el desviament d’aigües, la vil·la romanda de Torre Llauder, la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria, la Nau Gaudí, la Peixateria, Ciutat Jardí i el Jaciment de Can Fullerachs. En el vídeo hi ha participat: Alexis Serrano, Montserrat de Torres, Joaquim Graupera, Agàpit Borràs, Joan Amposta, Elisenda Lleonart, Helena Fradera, Joan Giménez Blasco, Joan Miró, Joaquim García, Robert Lleonart, Nicolau Guanyabens, Núria Poch, Pili González – Agápito, Pere Fradera i Imma Bassols.

El vídeo és accessible des de la pàgina web www.openpuigicadafalch.cat , dins la pestanya de l’edició 2020.

Pel que fa a la millora del web de les 48 Hores, aquest oferirà 19 itineraris patrimonials i 214 fitxes d’indrets de visita per fer-lo més còmode i assequible als usuaris. El web inclou també informació relativa a les edicions passades de l’Open.

Una mica d’història

L’any 2011 s’organitzava la primera edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch per donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats i acostar-lo a la ciutadania tot fent evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor de la ciutat.

Des de llavors, l’objectiu ha estat poder experimentar en pròpia persona i de forma gratuïta, l’arquitectura i el patrimoni de Mataró, reivindicant la figura i l’obra de l’il·lustre arquitecte mataroní i defensor del patrimoni Josep Puig i Cadafalch.

Publicat a