Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cantata Cantagrans reuneix 70 persones de més de 60 anys al Teatre Monumental

Escoltar

La cantata Cantagrans reuneix 70 persones de més de 60 anys al Teatre Monumental

Cantagrans, se celebra el dissabte 1 de febrer de 2020 al Teatre Monumental, a les 19h. El concert titulat “Mare Nostrum” està impulsat per l’Auditori de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró a través del Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana i la Direcció de Cultura. Enguany hi participaran unes 70 persones grans majors de 60 anys de Mataró.

Els cantaires estaran acompanyats per un conjunt instrumental de 5 músics professionals escollits expressament per al projecte i dos cantants solistes: amb la posada en escena d’Ignasi Tomàs i la direcció musical de l’Oriol Castanyer.

Aquest any és la sisena edició de Cantagrans i toca el format de concert amb  temes populars on hi participen de manera individual a través de fer una inscripció.

L’entrada al concert és gratuïta amb invitació que es pot recollir fins el divendres abans de l’actuació a la tarda a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9),  al web entradesculturamataro.cat i el mateix dia de l’espectacle des d’una hora abans a la taquilla del Teatre Monumental.

Cantagrans és un programa específic que sorgeix directament de les polítiques de gent gran i que pretén promocionar una imatge positiva de la gent gran, incrementar el seu rol actiu, que participin plenament a la societat i que el seu valor repercuteixi en altres generacions. Amb aquesta activitat es vol formar part d’un cicle més de creixement personal i qualitat de vida.

Cantagrans es desenvolupa a partir d’un encàrrec a un compositor i lletrista que composen una cantata especialment per l’ocasió, i en dos formats diferents de manera alternativa, un any se celebra una cantata on hi participen totes les corals de gent gran i un altre any, se celebra un concert de temes populars on hi participen de manera individual persones a partir de 60 anys.

Els objectius per a la gent gran que treballa aquest projecte són:

  • Exercitar les capacitats: la música els permet treballar la memòria, les capacitats cognitives, l’audició, el ritme (musical i d’aprenentatge), l’atenció, el llenguatge i les habilitats motrius.
  • Participació social: es potencia la cohesió de grup, conèixer altres corals i persones de la mateixa edat, fer partícips als cantaires d’una activitat de la seva ciutat. La participació en activitats socials i cognitivament estimulants s’associa a una reducció del risc de patir determinades malalties, a més d’evitar factors de risc com són l’aïllament i la soledat en aquest col·lectiu.
  • Estudiar i treballar durant l’any: al llarg de mesos es va treballant l’obra de l’any que té la seva culminació en el concert. Per tant, es tracta d’un procés que va veient la seva evolució amb el pas dels mesos i que redunda en el concert.
  • Fomentar l’autoestima: en una etapa vital en que les facultats físiques i mentals van disminuint, aquest projecte els manté actius, fomenta les relacions socials, potencia les capacitats i autonomia aconseguint millorar l’autoestima.

Per a les entitats socials:

  • Fomentar el vincle que s’estableix entre els cantaires participants amb la música, aconseguint que segueixin participant en el projecte en els anys següents, ja sigui com a cantaires o bé com a públic.
  • Participar en la difusió del projecte amb la finalitat de fer-lo arribar a ciutats de tota Catalunya que participin amb la seva gent gran.
  • Donar-li cos i repercussió a aquest projecte que pretén convertir-se en un projecte de territori transversal entre totes les ciutats participants de Catalunya.

Publicat a