Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jugadora d’hoquei patins Aina Florenza és la millor esportista de Mataró del 2019

Escoltar

La jugadora d’hoquei patins Aina Florenza és la millor esportista de Mataró del 2019

La 65a nit de l’Esport ha triat Aina Florenza com a millor esportista 2019. Durant la gala, que s’ha celebrat en format televisiu gràcies a Mataró Audiovisual donades les circumstàncies de la Covid-19, l’Ajuntament de Mataró ha premiat als millores esportistes individuals, als equips i també a d’altres actors del món de l’esport com són directius, àrbitres, empreses col·laboradores, escoles i mitjans de comunicació.

Foto: Sergio Ruiz
Foto: Sergio Ruiz

Aina Florenza (Mataró, 2002) es va formar al Club Hoquei Mataró i ara juga al Hoquei Club Palau-Solità i Plegamans. En el seu palmarès destaquen ser campiona del món als World Roller Games amb la selecció espanyola; Campiona de l’OK Lliga Femenina amb el seu actual equip i campionat d’Espanya amb la selecció catalana.

L’any passat el premi a la millor esportista se’l va endur l’atleta del Futbol Club Barcelona Raquel González Campos (Mataró, 1989). 


65a edició de la Nit de l’Esport

La Nit de l’Esport és la cita per excel·lència de l’esport mataroní que se celebra ininterrompudament des de l’any 1955. Enguany s’havia de celebrar, en un primer moment, el divendres 13 de març però l’arribada de la Covid-19 va fer posposar aquest vetllada que reconeix la tasca i els èxits d’esportistes, membres d’entitats i clubs, periodistes, escoles, tècnics i àrbitres.

La segona data prevista, el 16 d’octubre, amb una gala organitzada al Teatre Monumental amb totes les mesures de seguretat, distanciament i aforament indicades per les autoritats en aquell moment, també es va haver de posposar per l’arribada de la segona onada de la pandèmia.

I finalment s’ha portat a terme, el dissabte 12 de desembre perquè l’11 es va haver de posposar pel dol decretat a Catalunya per l’incendi de Badalona, en un format de programa televisiu on es combinen els vídeos gravats amb el directe en els estudis de Mataró Audiovisual.

Els periodistes Helena Novellas i Josep M. Spà han estat els conductors d’aquesta vetllada que malgrat tots els entrebancs ha demostrat que l’esport continua essent un pilar fonamental de la ciutat de Mataró.

Els premis

A més del premi a la millor esportista 2019 per Aina Florenza, els guardonats més destacats de la Nit de l’Esport han estat:

Millors esportistes per categories:

-Infantil femení: Blanca Colominas Juanola, CNMataró, waterpolo

-Infantil masculí: Ivan Molina Espartero, GA Lluïsos Mataró, atletisme

-Cadet femení: Olga Juanola, Club Hoquei Mataró, hoquei patins

-Cadet masculí: Víctor Romero Holguin, Handbol Granollers, handbol

-Juvenil femení: Aina Florenzo Edo, HC Palau-Solità i Plegamans, hoquei patins

-Juvenil masculí: David Peña Romero, FC Barcelona, futbol sala

-Sènior femení: Roser Tarragó Aymerich, CE Mediterrani, waterpolo

-Sènior masculí: Albert Ramos Viñolas, Tennis Mataró, tennis

Millors equips per categories:

-Infantil: CN Mataró, waterpolo

-Cadet: Club Hoquei Patins, hoquei patins

-Juvenil: Club Tennis Mataró, tennis

-Sènior:  CN Mataró, waterpolo

Altres premis i mencions especials:

- Premi esportistes esport adaptat: Ariel Shrenck

- Per la seva trajectòria en esport adaptat: Roger Boixet Casas

- Millor tècnic: Niki Dedeu

- Trajectòria de tècnic esportiu: José M. Diaz.  

- Entitat més destacada per la seva promoció de l’esport: Advisoria, advocats i economistes.

- Premi a la trajectòria a l’esport escolar: Martin Rossi de l'Escola Anxaneta

- Mencions especials:

- Premi “Josep Gomà Carol” a la millor tasca periodística: Sergi Ruiz

- Premi a la tasca arbitral: Hector Carmona

A nivell dels Jocs Escolars i de promoció de l’esport entres els infants de la ciutat han estat valorades l’Escola Balmes com escola de primària amb més participació als Jocs Escolars en esports individuals; l’Escola GEM en esports d’equip; l’Institut Escola Mar Mediterrània ha guanyat el premi a escola de secundària amb major participació als Jocs Escolars i l’Escola Joan Corominas com a l’escola amb un increment més gran de participació als Jocs Escolars i per últim premi a la trajectòria en esport escolar per a Martin Rossi.

També s’ha tingut en compte i s’ha fet una menció especial al sènior femení del CE Futsal Mataró pel seu ascens; a Joaquin Joyas com a l’esportista màster més destacat del 2019; a Anna Maria Claus per la seva tasca directiva;  a Isidre Ferrer perquè als seus 84 anys ha fet més de 100 curses i a l’alpinista Mercè Macià, que l’any 1984 pujava al Lhotse Shar essent la primera dona de l’estat espanyol que assolia aquesta alçada.

El jurat l’han format representants del Consell Municipal d’Esports i periodistes esportius de tots els mitjans de comunicació locals.

 

Publicat a