Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus es posiciona en contra del tancament de Nissan a Catalunya

Escoltar

La Junta de Portaveus es posiciona en contra del tancament de Nissan a Catalunya

La Junta de Portaveus del 29 de maig va aprovar per unanimitat una Declaració institucional presentada per En Comú Podem sobre la decisió de l’empresa automobilística Nissan de cessar la seva activitat industrial a Catalunya.

El text íntegre de la Declaració institucional és el següent:

“Coneixedors de la decisió adoptada per la companyia automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial dels centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat del Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat, el grup municipal d’En Comú Podem Mataró proposa a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents acords:

  1. L’Ajuntament de Mataró dona tot el seu suport als treballadors i les treballadores de Nissan que, des del 4 de maig del 2020, estan en vaga indefinida i porten anys lluitant en defensa dels llocs de treball.
  2. L’Ajuntament de Mataró expressa la seva preocupació per les conseqüències que una mesura tan dura comportarà en primer terme per als treballadors i treballadores de la Nissan a Catalunya i també per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a aquesta empresa automobilística, i que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.
  3. L’Ajuntament de Mataró manifesta que el sector de l’automoció ha estat estratègic i de lideratge a Catalunya i considera que en l’estratègia industrial, d’innovació i futur és un tractor important de l’economia, amb teixit industrial consolidat , amb oportunitats de futur que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.
  4. L’Ajuntament de Mataró insta a totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el ple compliment dels seus compromisos.
  5. L’Ajuntament de Mataró emplaça al Govern de l’Estat espanyol i al Govern de la Generalitat de Catalunya a acordar les mesures necessàries per preservar l’activitat industrial i per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible convençuts que tenim capacitats en I+D+i, professionals i treballadors i treballadores per mantenir una indústria estratègica que preservi milers de llocs de treball i aposti per a la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric.
  6. Traslladar la declaració institucional d’urgència al comitè d’empresa de Nissan, a la Generalitat de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol i a Nissan”.