Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local identifica i sanciona 18 persones participants en una botellada al Parc Forestal

Escoltar

La Policia Local identifica i sanciona 18 persones participants en una botellada al Parc Forestal

Els fets van tenir lloc diumenge al matí a partir de la trucada d’un veí que informava que hi havia un grup de gent barallant-se. Des de principis de juliol s’han denunciat més de 800 infraccions a la Llei de salut pública, 131 només aquest passat cap de setmana.

A les 7.45 h del passat diumenge la Policia Local va rebre avís per part d’un veí del Parc Forestal que informava que un grup nombrós de gent s’estava barallant. Tres unitats policials es van personar en el lloc dels fets i van identificar i proposar per sanció les 18 persones que en aquell moment estaven fent una activitat prohibida com és la de beure a la via pública i no portar tampoc la mascareta obligatòria.

A més, a dues de les persones també se’ls va interposar denúncia per infracció de l’Ordenança de Civisme per faltar al respecte als agents de la policia; a una altra se la va denunciar per subministrar dades falses al comprovar que conduïa un cotxe sense tenir el permís de conduir, per la qual cosa també va ser denunciat per un presumpte delicte contra la seguretat viària; i a una altra se li van obrir diligències penals per resistència i desobediència al no voler-se identificar i fugir del lloc dels fets. Durant la persecució per interceptar-lo un agent de la Policia Local va resultar ferit lleu al caure per un terraplè.

Als conductors dels vehicles se’ls va sotmetre a un control d’alcoholèmia donant positiu dos, per tant es va procedir a immobilitzar preventivament els seus respectius vehicles.

Des del passat 28 de juliol, la Generalitat de Catalunya va prohibir beure a la via pública (botellada) per evitar l’augment de contagis del coronavirus. Les multes per la infracció van des dels 3.000 als 15.000 €. Mataró però compta amb una Ordenança de Civisme des de 2005 que ja en prohibeix aquesta activitat.

La Policia Local ha denunciat, des del 9 de juliol, 860 infraccions a la Llei de salut pública, 131 de les quals durant aquest cap de setmana, principalment per no portar mascaretes (més de 700), però també per fumar a la via pública sense respectar la distància de seguretat o pel consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública.

Publicat a