Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Seu Electrònica registra un rècord absolut de descàrrega de volants d’empadronament durant el mes d’abril

Escoltar

La Seu Electrònica registra un rècord absolut de descàrrega de volants d’empadronament durant el mes d’abril

Aquest tràmit, que en la majoria dels casos tenia per objectiu sol·licitar la moratòria hipotecària, s’ha realitzat 1.094 vegades durant l’abril, multiplicant per 7 la mitjana de descàrregues mensuals de 2019.

La Seu Electrònica de l’Ajuntament ha registrat durant el mes d’abril la descàrrega automatitzada de 1.094 volants d’empadronament, un rècord absolut. La mitjana mensual de descàrrega d’aquest tipus de justificants padronals durant el 2019 era de 144 i, per tant, a l’abril s’ha multiplicat per 7 aquesta xifra. Segons dades del Servei d’Atenció Ciutadana, la majoria d’aquestes acreditacions padronals tenien com a objectiu sol·licitar la moratòria hipotecària.

La majoria de persones que necessitaven justificar el seu empadronament a la ciutat han pogut descarregar-se directament des de la Seu els documents corresponents amb la seva identificació electrònica. Els sistemes telemàtics de l’Ajuntament de Mataró estan integrats amb el servei Vàlid del consorci Administració Oberta de Catalunya, que permet obtenir al moment l’idCat Mòbil a gran part de la ciutadania i efectuar qualsevol dels tràmits online disponibles a la Seu.

El personal del servei d’atenció ciutadana, ja sigui pel canal telefònic 010 o mitjançant el correu electrònic, ha donat suport i assessorament a les persones que tenien dificultats per obtenir identificació electrònica o bé no podien efectuar els tràmits online, buscant solucions per a cada situació.

 

Nous tràmits online

La Seu Electrònica de l’Ajuntament de Mataró incorpora informació de 280 tràmits administratius, dels quals més de 200 estan disponibles per iniciar-se de manera telemàtica. Al mes d’abril s’ha incorporat al catàleg de tràmits disponibles online la sol·licitud de Teleassistència pública i noves tramitacions que tradicionalment només estaven disponibles presencialment.

Així, telemàticament es poden sol·licitar des del 4 de maig els ajuts pel pagament de l’IBI per a famílies nombroses o monoparentals; a partir del 5 de maig la prestació retornable per a persones incloses en expedients de regulació d’ocupació que no hagin cobrat encara del SEPE; i a partir del 6 de maig s’obre el termini de preinscripció dels Casals d’estiu.