Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Sales d’exposicions de Can Palauet acolliran una secció de la Mostra de Cinema de la Biennal de Venècia

Escoltar

Les Sales d’exposicions de Can Palauet acolliran una secció de la Mostra de Cinema de la Biennal de Venècia

Del 4 al 12 de setembre a Mataró es podrà veure la Venice VR Expanded, la secció de realitat virtual de la mostra de cinema italiana, gràcies al treball conjunt del M|A|C i el Festival LAVS amb l’Institut d’Art i Cultura Espronceda de Barcelona, partner de la Biennale.

Cartell de la Mostra de Cinema de la Biennal de Venècia
Cartell de la Mostra de Cinema de la Biennal de Venècia

Degut a la crisi sanitària la Mostra s’ha volgut obrir arreu del món i  compartir l’experiència a diversos espais públics que poguessin oferir l’experiència immersiva dels projectes seleccionats a la Mostra els mateixos dies.

Així, aquest programa satèl·lit Venice VR Expanded es podrà veure al M|A|C a través del seu projecte resident LAVS Laboratori d’Art Visual i Sonor, en col·laboració amb l’Institut d’Art i Cultura Espronceda de  Barcelona.

A les Sales d’exposicions de Can Palauet hi haurà tres terminals (ulleres de RV connectades a través de les llicències de l’Institut Espronceda) que permetran visionar els 44 projectes seleccionats (31 en competició, 9 fora de competició -Best of VR- i 4 projectes desenvolupats durant la quarta edició de la Biennale College Cinema-VR).

Aquesta programació, doncs, a part de la seu a Barcelona d’Espronceda i Can Palauet, viatjarà per tot el món gràcies a la col·laboració amb diverses institucions, galeries, museus i precursors de realitat virtual internacionals com són PHI Center de Montreal, Stichting Eye Filmmuseum, d’Amsterdam, HTC Corporation–VIVE ORIGINALS de Taiwan, Portland Art Museum & Northwest Film Center de Portland, Espace CENTQUATRE-PARIS  Diversion de París, Nikolaj Kunsthal de Copenhagen, INVR. SPACE de Berlín, Koç University KARMA Lab d’Istambul, Design Center Flacon de Moscú, Comédie de Genève de Ginebra o China Academy of Art-Sandbox Immersive Festival de Hangzhou.

Per a l’exhibició a Can Palauet, es compta també amb la col·laboració de VRNRG, empresa barcelonina de disseny i desenvolupament d’experiències VR, la qual proporciona tot l’equipament necessari i en garanteix les mesures estrictes de seguretat.

Es recomana fer la reserva de dia i hora de visionat.

El programa de Venice Vr Expanded es pot consultar aquí.