Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial de la Sida (VIH) amb una campanya informativa i de sensibilització

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial de la Sida (VIH) amb una campanya informativa i de sensibilització

L’1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida (VIH) i a Mataró, des del Grup de Coordinació Assistencial de la Comissió Tècnica per a la Prevenció del VIH i la Sida, es coordinen un seguit d’accions per reforçar la informació per a la prevenció, el tractament i l’anàlisi d’aquesta infecció de transmissió sexual. Una campanya informativa i de sensibilització per xarxes, la instal·lació d’un espai informatiu al vestíbul de l’Hospital de Mataró i la campanya “Tinc Vi(H)DA de l’Associació Mataró LGTBI són algunes de les accions que es porten a terme aquest 2020.

El Grup de Coordinació Assistencial de la Comissió Tècnica per a la Prevenció del VIH i la Sida a Mataró ha adaptat la campanya del Dia Mundial de la Sida (VIH) del 2020 a la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19. En aquesta línia, s’han eliminat les taules informatives que s’instal·laven cada any als Centres d’Atenció Primària i a d’altres dependències municipals i s’ha optat per facilitar la informació via xarxes.

Des de les xarxes de l’Ajuntament de Mataró (Twitter + Facebook + Instagram) i d’altres serveis i entitats, integrades en el grup de coordinació, es publicaran tres vídeos enfocats a la detecció precoç, al tractament per prevenir el desenvolupament de la malaltia i a l’exposició accidental al VIH.

L’Hospital de Mataró, un dels serveis que formen part del grup de coordinació assistencial de la Comissió tècnica per a la prevenció del VIH i la sida a Mataró, oferirà informació a través del seu web i el seu compte de Twitter i instal·larà un espai en el vestíbul amb projecció de vídeos informatius.

L’associació Mataró LGTBI ha posat en marxa una campanya, que amb el títol Tinc VI(H)DA, vol combatre l’estigmatització que, a dia d’avui, encara pateixen les persones seropositives. També han organitzat una taula rodona online, l’1 de desembre a les 19.30 h, amb la participació del president de Gais Positius, Quim Roqueta, i l’activista i escriptor, Iván Zaro. El títol de la taula rodona és “Tu serofobia perjudica gravemente mi salud”.

Aquell mateix dia, 1 de desembre, també tenen previst posar una carpa informativa a la Riera, cantonada amb el carrer de Barcelona on a les 20 h es llegirà el manifest de la jornada. Aquella jornada, la façana de l’Ajuntament de Mataró s’il·luminarà de color vermell com a símbol del compromís municipal.

Publicat a