Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró demana acció urgent contra la inseguretat al president de la Generalitat, al ministre d’Interior i a la fiscal de l’Estat

Escoltar

Mataró demana acció urgent contra la inseguretat al president de la Generalitat, al ministre d’Interior i a la fiscal de l’Estat

L’alcalde sol·licita per carta la col·laboració de tots tres per dur a terme una estratègia coordinada entre institucions davant la delinqüència. Més pressió judicial contra la reincidència i les ocupacions d’immobles, i la presència de més mossos a Mataró centren de nou les reivindicacions de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Mataró demana novament la implicació de les institucions competents per trobar solucions conjuntes a la problemàtica d’inseguretat que viu la ciutat. L’alcalde, David Bote, s’ha adreçat per carta al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; a la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado; i al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per sol·licitar una reunió de treball amb cadascun d’ells.

Els escrits es refereixen a l’increment dels últims temps dels robatoris amb violència i intimidació i a la relació entre l’augment de la delinqüència, la reincidència dels detinguts i una activitat organitzada d’ocupació d’immobles.

Així mateix, es destaca que l’Ajuntament està afrontant aquest tema “amb unitat política”, i que tant la Policia Local com altres serveis municipals fan tot el possible davant aquesta problemàtica. “Però sols no ens en sortirem”, afirma l’alcalde en els escrits.

Al president Torra li recorda que el conseller d’Interior, Miquel Buch, no ha pogut a atendre fins a dia d’avui “les reiterades i justificades demandes d’incrementar la presència i acció del cos de Mossos d’Esquadra a Mataró”. Li diu que no vol fer “cap retret” al respecte i destaca que els mossos que actuen a la ciutat “fan bé la seva feina però són clarament insuficients i cal que es reforcin de manera urgent els efectius”. També insisteix en reclamar un pla de xoc a nivell policial: “Som la vuitena ciutat del país i ens mereixem un esforç com el que s’ha fet a Barcelona, on la intensificació del treball preventiu ha assolit una significativa millora dels índexs delictius. Per això, convida al president de la Generalitat a visitar el municipi el més aviat possible per “prendre compromisos que ens portin a recuperar la seguretat i la tranquil·litat que la ciutat de Mataró necessita i mereix”.

A la fiscal de l’Estat li reclama una estratègia coordinada que inclogui “la intensificació de la pressió judicial sobre la reincidència i les ocupacions d’immobles”.

Per últim, reclama també “ajuda urgent” al ministre de l’Interior, tot demanant “una estratègia coordinada entre ambdues administracions”.


Arxius adjunts

Publicat a