Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró entra dilluns 25 de maig a la Fase 1 del Pla de transició cap a la normalitat

Escoltar

Mataró entra dilluns 25 de maig a la Fase 1 del Pla de transició cap a la normalitat

Les terrasses podran obrir amb el 50 % de la capacitat i estaran permeses les reunions en grups de fins a 10 persones residents dins la mateixa regió sanitària. Les franges horàries per edats seguiran vigents per sortir a passejar i fer esport. Es decreta la reobertura de tots els parcs i places i dels serveis i equipaments municipals autoritzats a la Fase 1.

El passeig Marítim, entre la riera de Sant Simó i l’accés al Port, es mantindrà tancat.
El passeig Marítim, entre la riera de Sant Simó i l’accés al Port, es mantindrà tancat.

La ciutat de Mataró, integrada dins la regió sanitària metropolitana nord de Barcelona, entrarà aquest proper dilluns 25 de maig a la Fase 1 del Pla de transició cap a la normalitat, segons recull el BOE-A-2020-5265 publicat dissabte 23 de maig segons el qual l’estat d’alarma es prorroga fins al proper 7 de juny.

Els principals canvis respecte a la Fase 0 avançada són que, a partir d’aquest proper dilluns, es permeten les reunions en grup de fins a 10 persones residents dins la mateixa regió sanitària i també l’obertura de terrasses de bars i restaurants amb una ocupació màxima del 50 %. Els hotels i allotjaments turístics també poden obrir, excepte les zones comunes.

Es mantindran les franges d’edat i les hores de sortida per passejar i fer esport:

-De 6 a 10 h i de 20 a 23 h: els majors de 14 anys podran fer un cop al dia activitat física no professional a l’aire lliure, amb el límit de Mataró per a la pràctica de l’esport.

-De 10 a 12 h i de 19 a 20 h: les persones majors de 70 anys amb les persones amb qui conviuen o els seus cuidadors.

-De 12 a 19 h: sortides d’adults amb infants, màxim a 1 km al voltant de la llar de convivència.

Pel que fa a la mobilitat amb vehicle privat, estarà permès circular amb totes les places ocupades si els seus ocupants viuen al mateix domicili. Si no, l’ocupació màxima serà de dues persones per fila i amb mascareta. Estaran permeses les sortides fora de Mataró per oci, visita o segones residències dins la mateixa regió sanitària però només es recomana fer-ho si és imprescindible.

Els centres educatius podran obrir per a tasques administratives i feines de desinfecció i neteja.

Els comerços poden obrir sense cita prèvia en un espai màxim de 400 m2 i un terç de l’aforament. Els concessionaris d’automoció i centres de jardineria i vivers de plantes poden obrir amb cita prèvia.

Els llocs de culte poden obrir amb un terç de l’aforament habitual. També estan permeses les vetlles funeràries i enterraments amb l’assistència de fins a 10 persones en espais tancats i 15 en espais oberts. Es podran celebrar congressos, esdeveniments i seminaris amb un màxim de 30 assistents.

Aquestes mesures, la dels comerços, llocs de culte i vetlles, ja estaven actives des del dilluns 18 de maig amb l’entrada en vigor de la Fase 0 avançada.


Espais públics

Amb l’objectiu d’activar i desenvolupar a la ciutat la Fase 1 del Pla de transició cap a la normalitat de les activitats socials, econòmiques i de servei públic, mitjançant un decret d’alcaldia d’ahir 23 de maig s’estableix que:

-Tots els parcs i places de la ciutat quedaran oberts a la circulació de persones a peu o amb cadira de rodes, però no podran circular-hi vehicles a motor ni vehicles elèctrics de mobilitat personal. No es poden utilitzar els jocs infantils, les pistes esportives ni els aparells d’activitats física dels parcs de salut, tampoc seure en els bancs ni tocar mobiliari urbà. No estarà permès practicar jocs o esports de contacte personal ni tampoc s’hi poden reunir més de 10 persones. S’ha de mantenir la distància social de 2 m i portar mascareta quan no es pugui garantir. Es permet l’ús de correcans.

-Les platges seguiran tancades al públic general. Únicament està permesa als majors de 14 anys la pràctica de la pesca recreativa a totes les platges en l’horari que estableix el Pla municipal d’usos de les platges (de 21 a 8 h) i la pràctica d’esports aquàtics individuals de 6 a 10 h utilitzant el carril habilitat a la platja del Varador.

-El trànsit de vehicles al passeig Marítim entre la riera de Sant Simó i l’accés al Port es mantindrà tancat.

-Es restablirà el control horari i tarifari de les zones d’estacionament regulat (zona blava i zona taronja).

-Es mantindrà la limitació de l’horari màxim d’obertura dels establiments de restauració, cafeteria, terrasses i comerç de conveniència a les 23 h, sense que en cap cas puguin excedir l’horari ordinari autoritzat per la seva normativa sectorial o llicència.


Equipaments i serveis municipals

El decret d’alcaldia també estableix la reobertura dels equipaments i serveis autoritzats a la Fase 1, d’acord amb les condicions i protocols d’aforament, distància física i seguretat establerts per les autoritats sanitàries, i les capacitats operatives dels serveis o entitats gestors:

-Oficina d'Atenció Ciutadana de La Riera, 48, a partir del 25 de maig, amb cita prèvia.

-Biblioteques, a partir del 2 de juny, per al préstec amb reserva prèvia.

-Museus, a partir del 28 de maig, per a visites sense cap activitat.

-Can Palauet, a partir del 2 de juny, amb cita prèvia, per donar servei a l’Arxiu Comarcal i Municipal.

-El Clos Arqueològic de Torre Llauder i les sales d’exposicions de Can Palauet i Nau Gaudí es mantenen tancades al públic.

-Els centres cívics de Cerdanyola i Rocafonda (26 i 27 de maig, respectivament), només pel que fa a les oficines d'atenció ciutadana amb cita prèvia i a l’atenció del Servei de Benestar Social.

-El Centre Cívic Pla d’en Boet, a partir del 25 de maig, només per a atenció del Servei de Benestar Social i serveis municipals (Oficina d'Atenció Ciutadana es manté tancada).

-El Centre Cívic Cabot i Barba, a partir del 25 de maig, de dilluns a dijous, per obertura de l’Oficina Jove, per atenció amb cita prèvia.

-El Centre Cívic Molins es manté tancat.

-El Centre Cívic Espai Gatassa es manté tancat.

-El Servei d'Ocupació de Mataró (SOM), a partir del 27 de maig i amb cita prèvia.

-La Pista Poliesportiva de Cirera, a partir del 25 de maig, per a les activitats del Club de Patinatge de Mataró.

-L’Oficina Municipal d’Ensenyament, a partir del dia 2 de juny, per atenció amb cita prèvia.

-El Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD), a partir de 25 de maig, per atenció amb cita prèvia.

-Els Espais Joves de Rocafonda, La Llàntia i Cerdanyola, a partir del 25 de maig, per atenció individual amb cita prèvia. L’atenció individualitzada de l’Espai Jove de Pla d’en Boet es prestarà a l’Espai Jove de Cerdanyola.