Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró entra en Fase 3 i es prepara per a la nova normalitat

Escoltar

Mataró entra en Fase 3 i es prepara per a la nova normalitat

El dijous 18 de juny Mataró entra en Fase 3 i per tant s’eliminen les restriccions de mobilitat per àrea sanitària que hi havia fins ara, les reunions en grup augmenten a 20 persones i s’amplien els aforaments en establiments de l’hostaleria, el comerç i la cultura. A Mataró s’amplia el nombre d’equipaments oberts a la ciutadania i també els aforaments en aquells que ja havien obert en l’anterior fase. El 29 de juny s’inicia l’oferta de casals d’estiu i esportius i als equipaments cívics s’inicia l’activitat associativa amb restriccions.

La Piscina Municipal obre a partir del 25 de juny amb restriccions. Foto: Ajuntament
La Piscina Municipal obre a partir del 25 de juny amb restriccions. Foto: Ajuntament

A partir d’avui 18 de juny, Mataró ha entrat en Fase 3 del Pla de Desescalada, fase que durarà només 24 hores, fins a la propera mitjanit, segons ha anunciat el Govern de la Generalitat. Malgrat que el 21 de juny és la data acordada per a la finalització de l’estat d’alarma, que va començar el passat 14 de març, la Generalitat ha recuperat ja les seves competències i per tant serà qui determini les condicions de la nova normalitat al territori. Un cop la Generalitat reguli les condicions de la nova normalitat es preveu que l’Ajuntament aprovi un nou Decret per adaptar el municipi a les directrius que es marquin.

A banda dels canvis generals marcats per l’Estat per a la fase 3 –permetre la mobilitat entre les diferents regions sanitàries de Catalunya, incrementar fins a 20 el número de persones que es poden reunir, ampliar els aforaments en establiments i equipaments– Mataró aplicarà mitjançant Decret noves mesures dins els seu àmbit de competències per regular l’ús de l’espai públic i els equipaments municipals.

Així, pel que fa l’ús de parcs i places, es recorda que cal mantenir distància social suficient, que cal fer ús de la mascareta quan no es pugui garantir el distanciament social i que no es poden fer reunions de més de 20 persones. S’aixeca la prohibició d’utilització dels jocs infantils i dels aparells d’activitat física,  tot i que es recomana evitar-ne l’ús, així com la pràctica de jocs i esports de contacte personal.

Pel que fa a les platges, a la fase 3 es manté la distància mínima entre persones de 4 metres a la sorra i 2 metres a l’aigua. Igualment es recomana deixar lliures els primers 6 metres de la vora del mar. Igual que amb els parcs, es recomana no fer ús dels equipaments esportius, dels jocs infantils ni aparells de gimnàstica.

El passeig Marítim, entre la riera de Sant Simó i l’accés al Port, es reobrirà al trànsit de vehicles a les 9 h del dia 24 de juny.


Especificitats d’ús de platges i establiments durant la Nit de Sant Joan

Es prohibeix l’accés a les platges des de les 20 h del 23 de juny i fins a les 9 h dels dia 24.

Els establiments de restauració, cafeteria, terrasses i comerç de conveniència (inclòs les guinguetes de les platges) podran funcionar amb normalitat dins l'horari màxim que tinguin autoritzat en cada cas per la normativa sectorial o llicència. No es concediran autoritzacions especials per allargar l’horari de tancament.

No s’autoritzaran revetlles ni sopars populars la nit de Sant Joan (del 23 al 24 de juny).


Equipaments i serveis municipals

En fase 3, als centres cívics s’inicia l’activitat associativa amb restriccions.

Pel que fa els equipaments culturals, a les biblioteques s’obriran els espais de consulta i el servei d’ordinadors amb aforament reduït. Als museus s’ampliarà l’aforament al 50%.

Respecte als equipaments esportius, s’obre el Poliesportiu Municipal Jaume Parera, la Piscina Municipal a partir del 25 de juny i el Centre Municipal d’Esports el Sorrall a partir del 22 de juny, tots ells amb restriccions. A partir del 29 de juny es preveu també l’obertura de les instal·lacions esportives pels Casals Esportius d’Estiu.

Quant als equipaments educatius, es preveu l’ús de les instal·lacions d’aquelles escoles que fan Casals d’Estiu; també l’obertura del Servei d’Estiu a les Escoles Bressol Municipals i del Centre de Formació Tres Roques per a les activitats d’estiu.

La resta d’instal·lacions i equipaments obriran segons les seves necessitats, demandes i capacitats operatives dels serveis o entitats gestors.

D’altra banda, el 26 de juny es reprenen els casaments a l’Ajuntament.



Publicat a