Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró posa en marxa agents de suport per a la reactivació econòmica i social de la ciutat

Escoltar

Mataró posa en marxa agents de suport per a la reactivació econòmica i social de la ciutat

Es tracta de més de 20 persones organitzades per parelles que informaran i assessoraran als responsables de les activitats sobre la correcta aplicació de les mesures de reactivació i salut pública en cada fase de desescalada.

Una agent de suport en el control d'accés al mercat de la plaça de Cuba. Foto: Ajuntament
Una agent de suport en el control d'accés al mercat de la plaça de Cuba. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha posat en marxa agents de suport amb l’objectiu de garantir la informació i la disciplina necessàries perquè les activitats socials, econòmiques, comercials i de serveis reprenguin el seu funcionament amb plenes garanties higiènico-sanitàries.

Els agents són treballadors municipals procedents de diferents serveis. Van començar a treballar el 16 de maig, amb la reobertura dels mercats setmanals per vendre aliments, i es preveu que estiguin operatius fins al 30 de juny.

Els agents estan rebent formació específica per realitzar les seves tasques. De moment són 23 persones i s’han creat 10 equips de treball agrupats per parelles que es distribuiran pels diferents barris. El projecte està coordinat per la Secció de Salut de l’Ajuntament i es completa amb el suport i assessorament de cinc tècnics referents dels àmbits relacionats (Salut, Promoció de Ciutat, Llicències d’activitats, Policia Local i Recursos Humans).

Els objectius principals de la iniciativa són:

- Donar suport a la reactivació socioeconòmica de la ciutat.

- Informar i assessorar als responsables d’activitats socials, econòmiques, comercials i de serveis per a la correcta aplicació de les mesures de reactivació i salut pública previstes en les successives fases de desescalada de l’emergència provocada per la COVID-19.

- Recollir les necessitats i demandes del teixit socio-econòmic en relació a les mesures adoptades, i traslladar-les als serveis municipals competents per resoldre-les.

- Vetllar pel correcte compliment de la normativa vigent en cada fase.

- Avaluar el grau de compliment i l’efectivitat de les mesures adoptades.

- Elaborar propostes de millora en relació a les mesures a adoptar per facilitar el desenvolupament normal i segur de les diferents activitats.

Un cop es passi a la fase I de desescalada, que en el cas de Mataró podria ser a partir de dilluns, els agents donaran suport a l'obertura de les terrasses en els establiments de bar i restauració. Tindran funcions especialment informatives, d’assessorament i de suport a les activitats; per exemple informaran i supervisaran les mesures de control d’aforament i de distanciament­.

Els agents treballen de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 21 h, i els dissabtes de 7 a 15 h per donar suport als mercats setmanals. Els equips aniran degudament identificats per l’Ajuntament.
Publicat a