Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró programa activitats per commemorar el Dia Internacional del Migrant

Escoltar

Mataró programa activitats per commemorar el Dia Internacional del Migrant

El 18 de desembre se celebra el Dia Internacional del Migrant i des del Servei de Cooperació i Desenvolupament, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, s’han organitzat tres activitats online per posar de manifest la necessitat de treballar pels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones migrants. L’eix central d’enguany és el refugi i l’asil de persones del col·lectiu LGTBI d’arreu del món.

La primera de les activitats, el dimarts 10 de desembre, és un fòrum virtual amb la defensora dels drets humans, Karla Avelar, que viu asilada a Suïssa i desenvolupa la seva tasca com a defensora dels drets de les persones LGTBI arreu del món. Avelar és una de les activistes que formen part del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans 2020 i la seva xerrada es podrà seguir pel Facebook Live de @ciutatsddhh.

L’activitat es gravarà i el dia 18 de desembre es penjarà a les xarxes socials d’Igualtat Mataró @igualtatmataro.

També el 18 de desembre està previst, a les 18h, que persones de l’Associació Mataró LGTBI i de l’Associació ACATHI abordin el tema de la demanda d’asil i refugi per part de persones LGTBI que no poden viure en pau i tranquil·litat als seus països. La xerrada es podrà seguir en el directe de l’Instagram d’@igualtatmataro

La darrera de les activitats del programa és la possibilitat de veure, els dies 18, 19 i 20 de desembre, la pel·lícula “Mr GAY Siria” a la plataforma FILMIN. Es tracta d’un documental que se centra en la vida de dos refugiats sirians gays que viuen la crisi migratòria des dels seus països d’asil: Turquia i Alemania.

Publicat a