Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un operatiu policial desallotja els dos edificis del carrer de Jaume I

Escoltar

Un operatiu policial desallotja els dos edificis del carrer de Jaume I

La Policia Local, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han desallotjat amb autorització judicial, avui 16 de juliol, els edificis del carrer de Jaume I. L’operatiu conjunt ha identificat 45 persones de les quals 10 s’han traslladat a dependències del Cos Nacional de Policia per qüestions d’estrangeria. Prèviament, els dilluns 13 de juliol, els ocupants van rebre la notificació de la incoació del procediment de declaració d’inhabitabilitat, per part de l’Ajuntament i també l’adopció de la mesura cautelar de desallotjament per qüestions de salut i seguretat. La propietat, per la seva banda, té el deure de conservar i rehabilitar l’edifici.

Avui, 16 de juliol, un operatiu conjunt de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional ha desallotjat sense incidents l’edifici del carrer de Jaume I, 37-41. En aquesta actuació policial, basada en una autorització d’entrada a domicili dictada pel Jutjat Contenciós número 5 de Barcelona, s’han desallotjat 37 habitatges (25 ocupats i 12 buits) amb 45 persones, de les quals 10 s’han traslladat a dependències del Cos Nacional de Policia per qüestions d’estrangeria.

Paral·lelament, Benestar Social ha mantingut l’operatiu per atendre les situacions de vulnerabilitat dels ocupants. Els tècnics municipals d’Habitatge, Salut Pública i Llicències, han inspeccionat aquelles zones dels edificis on no havien tingut accés fins al moment, identificant noves irregularitats.

Prèviament, el dilluns 13 de juliol, l’Ajuntament va notificar als ocupants la incoació del procediment de declaració d’inhabitabilitat dels edificis i  també l’adopció de la mesura cautelar en base a informes d’habitatge i de salut. En aquell moment 10 unitats familiars van ser derivades a Benestar Social, es van presentar 7 de les quals 3 van acceptar l’allotjament provisional ofert per l’Ajuntament, 2 unitats familiars hi van renunciar i 2 van marxar abans de poder ser ateses per tècnics municipals.

Un cop desallotjat, l’edifici ha estat tapiat. L’Ajuntament ha incoat un procediment per exigir a la propietat el seu deure de conservació i rehabilitació de l’immoble, requerint que presenti en el termini d’un mes un projecte per a resoldre els incompliments detectats en relació a la conservació de l’edifici. 

Galeria d'Imatges

Publicat a