Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

L’Ajuntament vetlla perquè els establiments d’alimentació i repartiment a domicili compleixin les normes dictades per les autoritats sanitàries

L’Ajuntament informa als establiments del sector alimentari amb servei directe al públic i als establiments alimentaris amb repartiment a domicili de les recomanacions de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) i de l’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN). L’Ajuntament també fa un seguiment, a través de la Policia Local i del Servei de Protecció Civil i Salut, dels establiments perquè compleixin amb la normativa sanitària vigent durant la crisi del coronavirus.

La Fundació Hospital reforça l’atenció psicològica a la ciutadania dins del context de la COVID-19

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena posa a disposició de la ciutadana un equip de professionals per dur a terme de manera gratuïta atenció psicològica. L'objectiu és ajudar en el maneig de l’estrès, per mantenir l'equilibri emocional amb una actitud positiva en aquests moments de confinament al domicili, i ajudar en la gestió del sentiment de por i incertesa. Les peticions es poden fer al correu atenciopsicologicacovid19@fundaciohospital.org i les sessions es faran telefònicament o per videoconferència.

El servei de transport públic Mataró Bus deixa de ser gratuït a partir del 10 d’abril

El servei de transport públic Mataró Bus torna a les tarifes vigents a partir del 10 d’abril un cop finalitzada la restricció de mobilitat per als sectors no essencials acordada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Pel que fa als horaris, durant els dies feiners la freqüència és la mateixa que durant els feiners del mes d’agost, i els dissabtes passen a tenir la mateixa freqüència que els diumenges i festius.

L'Ajuntament ajudarà la Generalitat a garantir que alumnes de final de cicle tinguin una tauleta amb connexió a Internet

S'entregaran al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya un centenar de tauletes i kits de connexió Mifi (Wifi portàtil) perquè l’alumnat pugui seguir el tercer trimestre del curs des de casa. La inversió de l'Ajuntament és de 35.000 € i se suma al material que ha de distribuir la Generalitat a Catalunya a les famílies amb alumnes que cursen estudis de sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

El Portal d’Informació Urbanística de Mataró posa a l’abast de tothom les dades disponibles sobre 13.000 parcel·les

La nova eina interactiva permet consultar des del web municipal i de manera fàcil la normativa que afecta a cada parcel·la, tant si és urbana com no urbanitzable. Les consultes al portal permetran simplificar les gestions, ja que amb una única cerca telemàtica s’obtindran les dades sobre els instruments de planejament urbanístic i les singularitats que condicionen l’edificabilitat i usos de cadascuna de les més de 13.000 parcel·les que hi ha al municipi.

Les banderes de l'Ajuntament onegen a mig pal en senyal de dol per les víctimes del coronavirus

La Junta de Portaveus ha donat suport unànime al decret d'alcaldia perquè les banderes de l’edifici de l’Ajuntament i de Via Pública onegin a mig pal com a símbol de dol per totes les persones que han mort a causa del coronavirus. També es farà un minut de silenci en el Ple del 24 d'abril i al domàs del balcó central de la Casa Gran lluirà un crespó negre per Sant Jordi.

El Reglament per a l’obtenció del Carnet Blau es modifica per incloure persones amb discapacitat i pocs ingressos

El Ple de Mataró, celebrat el 24 d’abril, ha aprovat inicialment la modificació del Reglament per a l’obtenció del Carnet Blau. Aquest document permet obtenir beneficis i especials avantatges en determinats serveis municipals com el del transport públic del Mataró Bus, activitats esportives i culturals. Amb la modificació s’amplia el ventall de persones beneficiàries amb la inclusió dels ciutadans amb discapacitat acreditada amb ingressos iguals o inferiors al salari mínim interprofessional.

Mataró s’adhereix al conveni entre el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i la Diputació de Barcelona pels Punt d’Atenció a l’Emprenedor

El Ple ordinari del mes d’abril, celebrat telemàticament el divendres 24 d’abril, va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Mataró al conveni entre el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i la Diputació de Barcelona per a l’establiment dels Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) integrats a la xarxa CIRCE. En el cas de Mataró, la Fundació TecnoCampus ofereix el servei PAE des del març del 2018 amb un servei integral a la persona emprenedora que s’inicia amb la validació de la seva idea de negoci i finalitza amb la realització dels tràmits de constitució de l’empresa.

Els menors de 14 anys podran sortir una hora diària acompanyats d’un adult a partir del diumenge 26 d’abril

El passeig ha de tenir una durada màxima d’una hora, l’horari durant el qual es podrà fer la sortida és de les 9 h fins a les 21 h i la distància màxima que es pot recórrer és de fins a 1 km al voltant de la llar de residència. Els menors han d’anar acompanyats del pare, la mare o el tutor legal amb un màxim de tres infants. La distància interpersonal amb la resta de ciutadans ha de ser de 2 m i es podrà circular per carrers i espais autoritzats per cada municipi i en cap cas a les places i parcs ni a les seves zones de jocs infantils, al passeig Marítim, a la platja o a instal·lacions esportives.

L’Ajuntament col·labora amb Mataró Sense Fils en la campanya “Cap estudiant sense Internet”

La iniciativa “Cap estudiant sense Internet” es basa en la col·laboració veïnal i consisteix en compartir el WIFI amb les famílies amb infants en edat escolar que no en disposin. L’Ajuntament de Mataró col·labora amb aquesta mesura ciutadana donant el suport de comunicació a les comunitats de veïns que vulguin participar que comptaran amb suport gràfic per organitzar-se. L’objectiu és minimitzar la bretxa digital dels alumnes més vulnerables durant el confinament per la COVID-19.