Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

Mataró celebra la “Hackathon Covid-19, la nova normalitat” per trobar productes i serveis innovadors per a la nova realitat

De l’1 al 3 de maig se celebrarà la “Hackathon Covid-19, la nova normalitat”, l’esdeveniment online que busca productes i serveis per millorar la nova normalitat. Uns 80 mentors i experts de diferents àrees aportaran els seus coneixements i experiència als participants que, en col·laboració amb organitzacions públiques i privades, hauran de posar a treballar el seu talent i imaginació per crear productes o serveis que millorin la vida de la ciutadania en la normalitat post-COVID-19.

L’Ajuntament permet l'accés al passeig Marítim i a les zones verdes més grans de la ciutat a partir de l'1 de maig

S'obren a partir del divendres 1 de maig: 9 parcs, el passeig Marítim i les zones forestals i agrícoles de la ciutat. L’objectiu és disposar d’espais amplis per poder respectar la distància de seguretat que recomanen les autoritats sanitàries de 2 m, per evitar el contagi de la COVID-19 durant les fases de desescalada marcades pel Govern central. Les zones permeses es poden consultar en un mapa interactiu que es troba al web www.mataro.cat.

El Govern marca franges horàries per realitzar activitat física i passejades segons grups d’edat que entren en vigor demà 2 de maig

A partir del 2 de maig, els majors de 14 anys podran fer activitat física a l’aire lliure al matí (de 6 a 10 h) o a la tarda (de 20 a 23 h). Les persones majors de 70 anys també podran sortir de casa a fer passejades, en concret de 10 a 12 h o de 19 a 20 h. Els grups familiars formats per un adults i un màxim de tres infants, que tenen permesa la sortida des del 26 d’abril, hauran de passejar ara entre les 12 h i les 19 h. Per a les passejades de les famílies i de la gent gran cal no allunyar-se més enllà d’1km de casa mentre que per fer esport es pot realitzar dins del terme municipal.

Les atencions del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i al col·lectiu LGTBI de Mataró baixen lleugerament durant la crisi del coronavirus

El Centre per a la Igualtat per a les Dones i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de Mataró va tancar les seves portes quan es va decretar, el 14 de març, l’Estat d’Alarma del coronavirus. De totes formes, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d'Atenció Integral (SAI) al col·lectiu LGTBI es continua oferint a través del correu electrònic info.cird@ajmataro.cat o al telèfon 647 99 00 82.

Les línies 1, 2 i 3 de Mataró Bus tornen a la freqüència habitual a partir del dilluns 11 de maig

Les línies L1, L2 i L3 del servei de transport públic Mataró Bus recuperen l’oferta diària habitual a partir de l’11 de maig. La resta de línies mantindran l’oferta dels dies feiners del mes d’agost i els dissabtes, diumenges i festius totes les línies recuperen l’oferta diària habitual. Aquesta mesura és per atendre l’augment de la demanda en determinades línies de forma que es pugui continuar mantenint les normes sanitàries i de distanciament entre persones durant la crisi de la COVID-19.

Mataró habilita un carril d’accés a la platja del Varador per a la pràctica individual d’esports aquàtics

A partir del dimarts 12 de maig, es podran practicar esports aquàtics de forma individual a la platja del Varador on s’ha senyalitzat un camí d’entrada a l’aigua del mar, just al costat del Centre Natació Mataró. L’horari permès serà de 6 a 10 h del matí, l’esport s’ha de fer de forma individual respectant els 2 m de distància interpersonal i cal ser major de 14 anys. No es permet el bany recreatiu ni fer esport a la sorra.

Mataró celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb un programa d’activitats online

El 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i Mataró ho celebra per quart any consecutiu amb un programa d’activitats enfocades a condemnar totes les actituds de rebuig, hostilitat i prejudici cap al col·lectiu LGTBI així com per sensibilitzar a la població sobre els principis d’igualtat, equitat i no-discriminació per raó d'identitat, expressió de gènere o orientació sexual. Amb la col·laboració de les entitats de la ciutat, enguany la programació s’ha plantejat de forma online per la crisi del coronavirus.

El Servei d’Habitatge ha atès 170 consultes de ciutadans per no poder fer front al pagament del lloguer o la hipoteca per la crisi del coronavirus

Des del 30 de març, el Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració del Servei de Mediació, ha atès 170 peticions relacionades amb el pagament de l’habitatge. La majoria (163) han estat de ciutadans que no poden fer front al lloguer. També n’hi ha hagut de propietaris que no poden fer front a la hipoteca o de propietaris amb problemes amb els llogaters.