Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

L’Ajuntament activa el Pla bàsic d’emergències municipal davant el temporal de vent, onatge, pluges i fred

Les incidències registrades a Mataró en les darreres hores a causa del temporal i l’empitjorament de les condicions meteorològiques previst fins a dimecres han portat a activar el Pla bàsic d’emergències municipal del Document únic de protecció civil municipal. Fins a última hora d’ahir diumenge s’havien produït quatre ferits de caràcter lleu a la ciutat, en un accident de trànsit, per la caiguda d’una palmera i de material procedent d’una obra.

Suspeses pel temporal les classes als centres educatius i l’activitat dels equipaments esportius

L’Ajuntament de Mataró ha decidit suspendre les classes als centres educatius de la ciutat aquesta tarda (20 de gener) i durant el dia de demà (21 de gener), en previsió de la persistència del temporal de vent i l’arribada de pluges intenses que poden provocar noves incidències i empitjoraran la mobilitat. Tampoc hi haurà activitat als equipaments esportius i als casals municipals de la gent gran, i estaran tancats els cementiris i la piscina Municipal.

El projecte de mediació reparadora amb joves de l’Ajuntament rep el premi ADR Justícia 2019

“La mediació reparadora: accions reparadores amb joves a Mataró” és el projecte de l’Ajuntament de Mataró reconegut amb el Premi ADR Justícia 2019 a la millor pràctica en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes impulsada per l’administració local de Catalunya. Aquest reconeixement arriba durant la Setmana europea de la Mediació quan l’Ajuntament participarà en una xerrada amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, el 24 de gener, i a una jornada organitzada per la Diputació de Barcelona, el 27 de gener.

L’Ajuntament manté activat el Pla bàsic d’emergències municipal per un nou front de tempestes aquesta nit

L’arribada aquesta nit i matinada d’un nou front de precipitacions intenses pot seguir provocant incidències a la ciutat, malgrat la millora pel que fa al vent. Per aquest motiu, l’Ajuntament manté activat el Pla bàsic d’emergències municipal amb la previsió que la situació meteorològica es normalitzi definitivament demà al matí i es pugui aixecar la suspensió de les activitats a l’aire lliure.

Les entitats mataronines tenen al seu abast cinc cursos i tres tallers formatius pel segon trimestre del curs 2019-2020

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats programa trimestralment un seguit de cursos i tallers per als membres de les entitats mataronines. Per poder gaudir-ne, és requisit indispensable que l'entitat estigui registrada al Registre Municipal d'Entitats sense ànim de lucre de l'Ajuntament de Mataró. Per aquest segon trimestre hi ha cinc cursos i tres tallers. L'oferta formativa és de caràcter gratuït, i cal inscripció prèvia per participar-hi.

Mataró commemora el Dia de la Memòria de l’Holocaust i Prevenció dels Crims contra la Humanitat

El dilluns 27 de gener, a les 19h, està prevista fer l’ofrena floral al monument “Intolerància” situat al passeig de Carles Padrós amb la participació de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM). El dimarts 28 de gener, a les 19h al Saló de Sessions de l’Ajuntament, es farà la conferència “Europa 75 anys després de l’alliberament dels camps. Fraternitat, internacionalisme i solidaritat” a càrrec del sociòleg i membre de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, Domènec Martínez.

L’Ajuntament demana que es declari Mataró zona afectada greument per una emergència de protecció civil

L’alcalde anuncia que es demanarà a l’Estat, la Generalitat i la Diputació els ajuts possibles per reparar les destrosses provocades pel temporal Gloria. L’Ajuntament rebaixa d’emergència a alerta el nivell d’activació del Pla bàsic de protecció civil i ha començat a treballar en la valoració dels danys. El passeig Marítim s’ha reobert parcialment i es treballa per recuperar la normalitat a la ciutat.

Mataró celebra l’Any Nou Xinès amb una festa

Mataró celebrarà l’Any Nou Xinès el proper diumenge 2 de febrer amb una festa que començarà, a les 11.30 h, a la plaça de l’Ajuntament. Des d’allà començarà una rua amb comparses i elements festius de la cultura tradicional xinesa que pujaran per La Riera fins al Parc Central vell on hi haurà actuacions i parlaments. Enguany és l’any de la Rata que representa el començament d’un nou cicle, un any per a nous propòsits.

Els danys ocasionats pel temporal Gloria a Mataró superen el milió d’euros

L’Ajuntament treballa en la reparació dels desperfectes i farà contractacions amb caràcter d’emergència per restituir la normalitat en serveis imprescindibles. Sol·licita a l’Estat la inclusió de Mataró en la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, i a la Generalitat i la Diputació accedir als ajuts que es posin a disposició dels municipis.

Mataró torna a reclamar més Mossos per l’increment de delictes derivats de la pressió policial a Barcelona

S’incrementen de manera especial els robatoris en establiments comercials i també els produïts amb violència o intimidació a l’espai públic, mentre hi ha un lleuger descens del robatoris en domicilis. L’alcalde ha traslladat als cossos i forces de seguretat i als grups municipals la seva preocupació perquè la major pressió policial a la ciutat de Barcelona estigui provocant un traspàs de l’activitat delictiva.