Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

L’Ajuntament treballa amb un nou protocol per abordar les ocupacions conflictives

Les actuacions contemplen tres línies de treball: d’una banda continuar amb les tasques de mediació i suport a propietaris i comunitats de veïns, informant també les companyies subministradores per evitar fraus; en segon lloc, procedir al desallotjament sempre que l’estat dels immobles comporti risc per a les persones, i en tercer lloc abordar la problemàtica des de l’àmbit de l’acció comunitària. La Policia Local va evitar o resoldre 39 ocupacions al 2019 i 19 més entre gener i maig de 2020.

Mataró acorda un Manifest amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient 2020

La Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat un manifest amb motiu, avui 5 de juny, del Dia Mundial del Medi Ambient. El text recull la trajectòria de la ciutat en aquest àmbit, la situació actual i també una vintena d’actuacions emmarcades en l’Agenda 2030 que s’han de posar en marxa a curt i mig termini. La implicació de la ciutadania en aquests projectes és fonamental per aconseguir una societat sostenible amb recursos per a tothom.

Mataró entra dilluns en Fase 2 del Pla de transició cap a la nova normalitat

Les trobades passen a ser de 15 persones, les franges horàries per fer esport i passejar desapareixen a excepció de les reservades per als majors de 70 anys, que són de 10 a 12 h i de 19 a 20 h, els centres escolars obren i els establiments poden atendre a l’interior amb un 40 % del seu aforament. A Mataró, es permet anar a les platges que no disposaran però de servei de vigilància i socorrisme fins al 15 de juny. S’obren equipaments amb restriccions com l’Estadi Municipal d’Atletisme, el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca, els espais joves en horari de matí, els centres cívics perquè les entitats puguin fer atenció amb cita prèvia i les pistes de petanca.

La Junta de Portaveus s’adhereix al Manifest del Dia Mundial del Medi Ambient elaborat per Fridays for Future Mataró

Representants de Fridays for Future Mataró van participar en l’Audiència Prèvia al Ple ordinari del mes de juny, celebrat el dijous 4, per llegir un Manifest amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). El regidor de Medi Ambient i diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, va donar suport al text en la sessió plenària, un suport que a l’endemà es va fer extensiu de forma unànime a la Junta de Portaveus.

L’Ajuntament agraeix la tasca que han fet les persones voluntàries durant la crisi del coronavirus

Des de l'inici de la crisi generada pel coronavirus, el Punt del Voluntariat de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats es va posar en contacte amb les entitats de la ciutat per tal de col·laborar i poder cobrir les necessitats generades durant l'Estat d'Alarma. Durant aquests tres mesos s'ha donat suport als diversos programes, derivant a les entitats col·laboradores voluntaris i voluntàries de perfils molt diversos, amb una participació de més de 300 persones provinents de tota la ciutat. Voluntaris i voluntàries amb moltes ganes de col·laborar en tot tipus de tasques i en horaris que han cobert les 24 hores del dia. En reconeixement a totes aquestes persones que s'han bolcat per ajudar a la ciutadania, s'ha elaborat un vídeo, que deixa testimoniatge d'aquest voluntariat històric i posa en valor la seva tasca.

Mataró impulsa la creació de la Taula “Mataró Salut 2030”, un espai de coordinació i treball entre administracions

La Taula “Mataró Salut 2030” neix amb l’objectiu d’obrir vies de col·laboració entre les diferents administracions que intervenen en salut per trobar solucions als reptes canviants i també als generats per la pandèmia del coronavirus -fases i nova normalitat- amb una perspectiva de ciutat i de territori. Es tracta de compartir en xarxa els projectes i iniciatives que es planifiquen des de les diferents administracions i donar així un millor servei al ciutadà en igualtat de condicions.

Oberta la campanya d’ajuts al lloguer per a nous sol·licitants i per a majors de 65 anys

La campanya anual de l’Agència Catalana de l’Habitatge d’ajuts al lloguer per a nous sol·licitants i per a major de 65 anys és oberta fins al 3 de juliol. A Mataró és l’Oficina Local d’Habitatge qui tramita tota la documentació de les persones interessades així com va tramitar la convocatòria extraordinària d’ajuts al pagament del lloguer per minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19, ara no vigent per l’exhauriment de la partida pressupostària.

La plaça de les Tereses estrena il·luminació LED amb un estalvi energètic del 50%

Els punts de llum de vapor de sodi de la plaça de les Tereses s’han substituït per 23 punts LED, una nova instal·lació que comporta una millor qualitat lumínica i un estalvi energètic del 50%. La reforma està inclosa en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica.

La Piscina Municipal reobrirà el 25 de juny amb reserva prèvia de franja horària

Les persones abonades a la Piscina Municipal de Mataró podran anar a nedar a partir del 25 de juny amb un sistema de franges horàries, organitzades de dilluns a dissabte. Per reservar caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça piscinamunicipal@ajmataro.cat o trucar al 93 741 61 61 o al 661 871 886. Des d’avui, 15 de juny i fins al 23 de juny, s’ha obert l’atenció presencial. Els cursets i les activitats aquàtiques per adults també es reprendran per grups mentre que els cursets de natació per a infants de l’estiu 2020 s’anul·len.