Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

S’aprova una Declaració institucional per a preservar i fer efectiva la conciliació laboral i la reducció de la bretxa salarial en la situació provocada per la crisi de la Covid-19

La Declaració institucional presentada, en Junta de Portaveus d’avui 29 de juny, pel grup municipal de Ciutadans per a preservar i fer efectiva la conciliació laboral i reducció de la bretxa salarial en la situació provocada per la crisi de la Covid-19 s’ha aprovat amb tots els vots a favor i l’abstenció del grup d’En Comú Podem.

La Junta de Portaveus exigeix a ADIF que executi les obres per a la instal·lació de sistemes de seguretat al final de la Via 4 de l’Estació de Mataró

La Junta de Portaveus, celebrada avui 29 de juny, ha aprovat una Declaració institucional per exigir a ADIF que executi immediatament les obres per a la instal·lació de sistemes de seguretat al final de la Via 4 de l’Estació de Mataró. El text, presentat per Junts per Mataró, s’ha aprovat amb tots els vots a favor menys els negatius de Ciutadans.

Mataró farà un reconeixement al personal dels Serveis Públics, empreses particulars i persones voluntàries que han treballat i treballen durant la pandèmia de la Covid-19

La Declaració institucional presentada pel grup municipal socialista per fer un reconeixement institucional al personal dels Serveis Públics, empreses particulars i persones voluntàries que han treballat i treballen durant la pandèmia de la Covid-19 s’ha aprovat per unanimitat avui, 29 de juny, en Junta de Portaveus.

El projecte d’accés a les extraescolars Mataró Educa+ s’amplia a Rocafonda per al curs 2020-2021

Mataró Educa+ és un projecte d’educació a temps complet que posa a disposició de les famílies amb alumnes en les etapes d’infantil, primària i secundària prop de 30 activitats extraescolars diverses, de qualitat i a un preu subvencionat. El treball cooperatiu de les Associacions de Pares i Mares (AMPAs) amb el suport de l’Ajuntament van fer possible iniciar aquesta iniciativa a Cerdanyola en el curs 2018-2019 i ara l’oferta s’amplia a Rocafonda per al curs 2020-2021. Els infants de les etapes d’infantil, primària i secundària poden accedir a activitats extraescolars dels àmbits de l’esport, els idiomes, l’art i la ciència.

Ajuntament i entitats oferten propostes educatives i de lleure per a l’estiu 2020 perquè cap infant es quedi sense plaça

Sota el lema “A Mataró, estiu actiu” s’han posat en marxa un seguit d’activitats per a infants i joves de la ciutat amb diferents propostes con són els casals d’estiu, les activitats als Espais Joves i l’obertura de les aules d’estudi, el teatre musical del Centre de Formació Tres Roques, el Campus Xnergic del TecnoCampus Mataró-Maresme, el servei bressol estiu de la xarxa d’Escoles Bressol de la ciutat i el Casalet d’agost. L’objectiu és oferir un ventall de propostes d’educació en el lleure per aquest estiu 2020 amb totes les mesures que l’escenari actual requereix.

Mor Anna Comas, regidora socialista de l’Ajuntament des del 1983 fins al 1997

Anna M. Comas Valls, que va morir el divendres 3 de juliol, va ser regidora de l’Ajuntament des de l’any 1983 fins al 1997. Sempre amb Manuel Mas com alcalde, Comas va ser responsable de diferents carteres com la de Cultura, Sanitat i Serveis Centrals, entre d’altres. Llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va ser mestra de les escoles Tomàs Viñas i Angeleta Ferrer, va donar classes de català a Òmnium Cultural i com a historiadora va escriure sobre la relació de Pompeu Fabra amb Mataró i un llibre sobre la història del PSC de la ciutat, encara per publicar.

L’Ajuntament accepta el fons documental de l’Escola de dansa Enriqueta Alum

El Ple del 2 de juliol va aprovar per unanimitat la cessió del fons documental de l’Escola de dansa Enriqueta Alum que va estar en funcionament des del 1962 fins al 2002. La documentació està formada per fotografies, cartells, programes d’activitats realitzades per l’escola, llibres de comptes i vídeos, una donació que s’ha considerat important perquè aporta informació sobre la vida cultural i social de la ciutat.

L’Ajuntament inicia el projecte “Stop Stigma” per qüestionar prejudicis i estereotips sobre determinats joves

El 8 de juliol es va iniciar un treball amb grups de joves amb perfils diversos amb l’objectiu de reduir l’estigmatització i la discriminació que es dona a la ciutat respecte ells mateixos. El projecte amb el nom “Stop Stigma” donarà eines als joves que poden experimentar aquesta estigmatització per a poder qüestionar prejudicis i els estereotips que una part de la ciutadania els hi atribueix. El treball que faran es planteja en format audiovisual per a poder difondre i que el missatge arribi a tota la ciutadania. Aquest projecte se suma a la tasca constant que es fa des de diferents serveis de l'Ajuntament per treballar la cohesió social a la ciutat i la bona convivència.

Reorganització del cartipàs municipal

L’alcalde, David Bote, ha signat avui 9 de juliol un decret que reorganitza el Govern municipal amb l’objectiu de millorar l’articulació de les polítiques públiques, sobretot les que són prioritàries en el marc del Pla de reconstrucció social i econòmica de Mataró derivat de la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19. Els canvis tenen lloc quan es compleix el primer any del mandat 2019-23 i es fan en el marc de l’Acord de Govern signat entre els grups municipals del PSC i En Comú Podem.