Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

El festival “Mataró s’enlaira” ofereix en tres dies 56 propostes artístiques diferents

Avui s’ha presentat en roda de premsa el “Mataró s’enlaira”, la programació musical que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de juliol. Oferirà 56 propostes artístiques de qualitat i ben variades, la majoria de km0, que es distribuiran a vuit espais diferents de la ciutat. Sota el lema “Cultura a prop i per a tothom” es demana a la població que vagi a l’escenari més proper al seu lloc de residència per evitar al màxim els desplaçaments.

L’Ajuntament inverteix 181.323 € en la millora i manteniment de centres educatius aquest estiu 2020

Millores a la tanca perimetral de l’Escola Bressol Cerdanyola, la renovació del sistema d’alarmes de quatre centres educatius, la insonorització d’espais del Centre Cívic Pla d’en Boet per a dependències de l’Escola Municipal de Música i la substitució de les cobertes de dues escoles són algunes de les obres de millora i manteniment que l’Ajuntament porta a terme aquest estiu 2020. La inversió municipal en la posada al dia d’aquests equipaments és de 181.323,11 €.

L’Ajuntament declara inhabitables dos edificis del carrer de Jaume I i demana responsabilitats a la propietat

L’Ajuntament de Mataró ha incoat un expedient per declarar la inhabitabilitat de dos edificis situats al carrer de Jaume I, ocupats de forma irregular. La inhabitabilitat es fonamenta en el perill per a la seguretat i la salut de les persones derivat dels informes dels diferents serveis municipals que han inspeccionat l’edifici. Les persones ocupants han rebut una notificació per abandonar els habitatges com a mesura cautelar per a protegir la seva salut i el propietari, una ordre d’execució per restituir les condicions d’habitabilitat.

La Policia Local substitueix 15 motocicletes de la seva flota per unes 100% sostenibles

La flota de vehicles de la Policia Local incorpora 15 motocicletes elèctriques, tipus escúter, que substitueixen a 15 de convencionals. Amb 120 km d’autonomia, bateries d’alta densitat de grau d’automoció, les motos tenen una imatge corporativa basada en l’alta visibilitat i són 100% sostenibles. Aquesta actuació s’emmarca en el Pla d’Acció per l’Energia i el Clima (PAESC) que té per objectiu substituir progressivament els vehicles municipals convencionals per d’altres d’emissió 0.

Un operatiu policial desallotja els dos edificis del carrer de Jaume I

La Policia Local, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han desallotjat amb autorització judicial, avui 16 de juliol, els edificis del carrer de Jaume I. L’operatiu conjunt ha identificat 45 persones de les quals 10 s’han traslladat a dependències del Cos Nacional de Policia per qüestions d’estrangeria. Prèviament, els dilluns 13 de juliol, els ocupants van rebre la notificació de la incoació del procediment de declaració d’inhabitabilitat, per part de l’Ajuntament i també l’adopció de la mesura cautelar de desallotjament per qüestions de salut i seguretat. La propietat, per la seva banda, té el deure de conservar i rehabilitar l’edifici.

L’Ajuntament pren més mesures de prevenció per contenir l’expansió dels casos de la Covid-19 a la ciutat

En el marc actual d’estat d’alerta del Pla d’emergència municipal i els protocols d’actuació en relació a la pandèmia de la Covid-19, i davant de la tendència a l’alça de casos positius detectats a Mataró, l’Ajuntament ha decretat un seguit de mesures de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió del coronavirus. Entre d’altres, s’ajorna el “Mataró s’enlaira”, es torna a limitar l’accés a les zones de jocs infantils i a les pistes esportives de lleure, se suspenen les autoritzacions d’actes a la via pública amb un aforament superior a 100 persones i es continua controlant l’aforament a les platges. Es recomana limitar les trobades a les persones de la unitat de convivència i limitar les altres a 10 persones, mantenir la distància interpersonal, netejar-se sovint les mans i l’ús de mascareta és obligatori.

S’ajorna el “Mataró s’enlaira”

Ateses les circumstàncies sociosanitàries derivades de la crisi provocada per la Covid-19, l’Ajuntament de Mataró ha convingut establir un conjunt de mesures per prevenir el risc de transmissió. Aquestes mesures, que s’han signat avui en un decret, inclouen un ajornament de tota la programació del “Mataró s’enlaira”, que estava previst celebrar del 25 al 27 de juliol. El propòsit és tornar a programar tota la proposta en una nova data abans del juliol de 2021, sempre que les condicions sociosanitàries i legals ho permetin.

La nova incubadora Reimagine Textile busca empreses del sector del tèxtil i la moda

El programa Reimagine Textile, que impulsen el TecnoCampus i Eurecat, estrenarà nova incubadora d’empreses a final d’aquest any 2020. Actualment, ja hi ha un total de cinc empreses del sector instal·lades a la incubadora del TecnoCampus, i amb el nou projecte se n’hi afegiran cinc més que se seleccionaran entre ara i el 18 de setembre i que s’instal·laran en un nou espai actualment en construcció.

La praderia de posidònia de Mataró perd 3,9 hectàrees pel temporal Gloria

El temporal Gloria, que va passar entre els dies 20 i 23 de gener del 2020, va sacsejar el litoral tant a la seva part emergida com a la submergida. Els diferents agents del Projecte Alguer de Mataró van poder fer una primera inspecció i constatació dels efectes del temporal en la praderia de posidònia de Mataró al febrer del 2020 i ara, amb l’aigua en millors condicions, s’ha pogut fer un mostreig més exhaustiu que posa de manifest, que el seu límit superior situat a una fondària de 12 m, ha patit una pèrdua de la superfície ocupada per planta viva del 50% i, la pèrdua més preocupant del retrocés del límit continu d’entre 20 i 25 m deixant zones amb plantes de posidònia aïllades.

Mataró Bus renova la flota en servei amb tres nous autobusos híbrids

Mataró Bus incorpora, aquest mes de juliol, tres nous autobusos híbrids per renovar la seva flota. Aquesta incorporació rebaixa l’edat mitjana dels vehicles, augmenta la fiabilitat de la flota (29 vehicles) i representa millores en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles. Aquestes tres noves incorporacions suposen que el 44% de la flota en servei es fa amb vehicles híbrids.

El Museu de Mataró celebra el centenari del naixement de Jordi Arenas recordant la seva extensa trajectòria artística

Jordi Arenas va néixer l’any 1920. Cent anys més tard, el Museu de Mataró ofereix una retrospectiva a la seva vida i obra extensa a través d’una triple exposició agrupada sota el nom de “Mirades polièdriques”. Des del 24 de juliol i fins a finals de febrer de l’any 2021, a Ca l’Arenas es podrà copsar la seva faceta de dibuixant, pintor, escultor, músic, arqueòleg i activista cultural. El regidor de Cultura, Xesco Gomar, i artistes i membres de l’Associació Amics de Ca l’Arenas, han presentat aquest matí l’exposició a la premsa.