Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

L’Ajuntament amplia l’espai a les entrades i sortides de 9 escoles per facilitar la distància interpersonal

De cara al proper curs 2020-2021, l’Ajuntament ha estudiat l’accés dels centres escolars de la ciutat per poder garantir la distància interpersonal d’1’5-2 metres entre unitats familiars en els horaris de sortida i entrada. Analitzada la situació, es planteja l’ampliació de les voreres en els accessos a 9 centres escolars per millorar l’entorn, unes actuacions que es fan durant aquest mes de juliol i durant l’agost.

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró afegeix 7 mesures d’urgència

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró, que es va reunir divendres 24 de juliol, ha sumat 7 noves mesures d’urgència que se sumen a les ja validades i presentades en el Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró (10 mesures de xoc econòmiques i socials). Entre les noves accions n’hi ha 5 de l’àmbit econòmic com impulsar el comerç, la restauració, promocionar el turisme i la cultura, la digitalització així com el foment de l’ocupació i també s’afegeixen 2 de socials que van dirigides a donar suport a les persones amb situacions de vulnerabilitat.

TecnoCampus aplicarà ajudes de fins al 50% de la matrícula de grau per a situacions derivades de la Covid-19

El TecnoCampus posa en marxa el Programa d'ajuts per a la matrícula per a situacions derivades de la crisi de la Covid-19 amb una dotació de 500.000 €, dels quals se n’assignen en primera instància 200.000 € per a la matrícula de setembre. Els requeriments per optar a aquests ajuts es basaran en criteris de renda 2019 i en el fet d’acreditar situacions econòmiques de dificultat derivades de la Covid-19. Aquesta és una de les mesures socials acordades en la Taula per a la reconstrucció socials i econòmica de Mataró.

L’Ajuntament publica la “Guia ciutadana de l’administració electrònica” amb informació sobre com relacionar-se telemàticament amb la corporació

S’ha publicat la “Guia ciutadana de l’administració electrònica” de l’Ajuntament de Mataró, que recull un seguit d’informacions i consells a la ciutadania sobre com relacionar-se amb l’administració de manera telemàtica. El document pretén ajudar a la ciutadania a entendre com pot utilitzar els diferents serveis de la seu electrònica i quins requeriments es necessiten en cada cas. Determinades gestions telemàtiques, com la demanda del certificat del padró, s’han incrementat de forma considerable.

L’Ajuntament millorarà l’enllumenat de 8 carrers dels Molins i de Vista Alegre amb un estalvi energètic del 52%

Els carrers de Salvador Espriu, carrer i passatge de Josep Pla, carrer i passatge de Carles Riba, carrer d’Amadeu Vives, ronda de Sant Oleguer, carrer de Lluís Millet, parc de Vista Alegre i de la plaça de Caterina Albert disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Mig centenar d’informadors sensibilitzen la ciutadania per prevenir la transmissió de la Covid-19 a Mataró

A la ciutat treballen cinc equips diferents que sumen esforços per recordar la importància de complir les normes i així prevenir contagis. Als informadors de les platges, els agents de convivència i les dinamitzadores cíviques per a l’emancipació juvenil se sumen ara informadors del Centre de Formació i Prevenció i de la campanya d’informadors d’oci nocturn de Creu Roja.

La població de Mataró creix de nou per sobre de l’1% i la ciutat ja té 129.680 habitants

Segons el darrer Estudi de la població a Mataró, la ciutat experimenta el creixement més important des del 2009 i a la vegada registra la xifra de naixements més baixa des de principis de segle. L’informe, que elabora el Servei d’Estratègia i Governança de l’Ajuntament, recull cada any les dades estadístiques de Mataró i analitza la seva distribució i evolució al llarg del temps.

Ajuntament, Secretaria de Salut Pública i CatSalut milloren la coordinació per la crisi sanitària amb un conveni

L’objectiu és compartir les dades de les persones diagnosticades de COVID-19 i els seus contactes per intentar tallar la cadena de transmissió del virus. Així, CatSalut informa de les persones afectades i l’Ajuntament activa serveis municipals en cas que sigui necessari, com els de mediació, Benestar Social, Protecció Civil i Salut o Policia Local si es detecta que no es respecta l’aïllament o quarantena obligatori.

Les platges del Varador i del Callao obtenen la Q de Qualitat

Un any més les dues platges mataronines han rebut el més alt distintiu que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE). És un reconeixement d’àmbit internacional que L’ICTE atorga a aquelles platges que compleixen uns alts nivells de qualitat en els serveis que presten als usuaris. Enguany a Catalunya 15 platges han obtingut aquesta certificació.

S’aprova una Declaració institucional perquè el Congrés investigui el rei emèrit

La Junta de Portaveus celebrada el passat 31 d’agost va aprovar la Declaració institucional presentada pel Grup municipal En Comú Podem Mataró que demana la creació d’una comissió al Congrés dels Diputats per esclarir els presumptes delictes de blanqueig de capital i frau fiscal del Rei Joan Carles. El PSC, ERC – MÉS i En Comú Podem hi van votar a favor, mentre que Junts per Mataró i Ciutadans van votar-hi en contra.