Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

La ciutadania afectada pel tancament de Dentix té fins al 3 de gener per comunicar la seva reclamació

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) informa de les novetats respecte el cas Dentix a les persones consumidores afectades. Els ciutadans que van pagar els seus tractaments en efectiu, amb targeta de crèdit o a traves d’un crèdit personal no relacionat amb les entitats financeres vinculades a la mateixa Dentix, poden comunicar la seva reclamació fins al 3 de gener del 2021. Aquest tràmit no necessita ni advocats, ni procuradors perquè l’empresa s’ha declarat en concurs de creditors i s’admet a tràmit una proposta anticipada de conveni.

L’alcalde decreta mesures urgents davant l’absentisme de la Policia Local

Arran de l’absència d’agents del cos al serveis dels torns de nit dels dies 11, 12 i 13 de desembre, un decret d’alcaldia ordena que es garanteixi el correcte funcionament del servei, l’avaluació de la situació de salut laboral i l’obertura d’un expedient informatiu per dirimir si cal depurar responsabilitats per la manca d’efectius policials dels darrers dies.

El Port de Mataró presenta un pla de dinamització comercial per transformar-lo en un espai d’activitat econòmica prioritari per Mataró i el Maresme

Amb aquest nou model, les concessions seran fins a 25 anys, s’establirà un cànon d’activitat en funció de la facturació i uns criteris de valoració que tindran en compte l’ampliació d’horaris, els llocs de treball generats, l’adequació del local, la tipologia d’activitat, el pla de manteniment i les mesures de sostenibilitat.

El programa municipal d’activitat física per a persones grans celebra la sessió “nadalenca” el 18 de desembre

El divendres 18 de desembre, a partir de les 10 h, està previst celebrar la sessió “nadalenca” del programa municipal d’activitat física per a persones grans. L’activitat, que es podrà seguir en directe pel canal de YouTube d’Esport 3 (https://bit.ly/2WnDC7a), comptarà amb la benvinguda de la regidora d’Esports, Bea Delgado, i amb una sessió amb sorpreses per continuar mantenir el cos saludable i acomiadar l’activitat fins a la represa el nou any.

Mataró organitza un acte de Nadal virtual per a les persones grans amb l’actor Joan Pera com a convidat

L’acte es farà el 22 de desembre, a les 16.30 h, a través de la plataforma ZOOM i comptarà amb la dinamització de l’actor Joan Pera, la participació d’usuaris i usuàries dels Casals municipals de la Gent Gran de Mataró i la salutació de l’alcalde, David Bote, i de la regidora de Gent Gran Activa, Eli Ruiz. Per participar cal enviar prèviament un correu electrònic a gga@ajmataro.cat

La necessitat de suport alimentari ha augmentat un 57,04% durant el 2020 a Mataró

Els recursos de suport alimentari que s’activen des de Benestar Social han augmentat durant el 2020 en un 57,04% respecte l’any 2019. Des de l’inici de l’emergència sanitària de la Covid-19, el nombre de ciutadania que han requerit de l’activació de recursos de suport alimentari ha crescut, en concret 7.924 persones, un 6,14% del tota de la població de la ciutat. Amb l’objectiu d’agilitzar la tramitació de la renovació o de l’inici d’aquest recurs per a les persones que passen per una situació de vulnerabilitat, Benestar Social amb l’Oficina d’Atenció Ciutadana ha iniciat una campanya de comunicació per poder fer el tràmit de forma telemàtica.

L’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per a 2021 manté l’augment d’IBI i brossa ampliant ajuts i bonificacions

Com a novetats respecte a l’aprovació provisional, es redueix amb un 50% tot l’any la taxa de terrasses i es mantindrà la bonificació de la taxa de la brossa per l’ús de les deixalleries. També, respecte els tributs que afecten a col·lectius amb més impacte econòmic per la pandèmia, la taxa de mercats, la taxa de terrasses i el preu públic de la brossa comercial, s’ha endarrerit el termini de cobrament al calendari fiscal per valorar durant el 2021 si cal aplicar possibles reduccions.

El servei de transport urbà Mataró Bus congela les tarifes per al 2021

L’Ajuntament no pujarà l’any que ve el preu del bitllet senzill de Mataró Bus, que està congelat des de 2013, ni tampoc dels títols propis de transport, la T-Rosa i la T-10 no integrada. Les tarifes dels títols integrats tampoc s’incrementen al 2021, segons va anunciar aquesta setmana l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). D’altra banda, el Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir prorrogar un any més el contracte del Mataró Bus, i l’aportació municipal al servei l’any que ve es preveu de 4,3 milions d’euros.

Mataró acomiada el 2020 amb una tronada al ritme de les 12 campanades

Mataró vol acomiadar l’any 2020, marcat per la pandèmia de la Covid-19, d’una forma especial per posar de manifest les dificultats viscudes com a ciutat. Serà amb una tronada que marcarà els quarts i les 12 campanades de forma que es puguin escoltar des de tots els punts de Mataró. Un comiat plantejat a nivell ciutat però que cada ciutadà seguirà des de casa seva amb l’objectiu de complir amb les normes marcades per les autoritats sanitàries.

Nou carril bici al carrer de Joaquim Puig i Pidemunt

L’Ajuntament ha iniciat els treballs per connectar el tram de carril bici del Camí del Sant Crist, que es va construir al 2019, amb el de l’avinguda de Lluís Companys. El nou tram, de 500 metres, transcorre pel carrer de Joaquim Puig i Pidemunt, que ha passat a tenir un únic sentit de circulació per a la resta de vehicles. A més, es guanyen places d’aparcament i es pacifica el trànsit regulant la circulació de les cruïlles amb dues noves rotondes.