Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

Mataró tanca al públic els equipaments municipals cívics, culturals, educatius i esportius en prevenció del coronavirus

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat avui noves mesures de prevenció contra la transmissió del coronavirus que afecten tant a serveis i activitats municipals com a l’organització interna dels propis treballadors. Aquestes mesures es fan en consonància amb les decisions preses per la Generalitat, que avui ha passat el Pla de Protecció Civil de Catalunya a fase d’emergència 1.

L’Ajuntament estableix mesures de prevenció per garantir els serveis municipals essencials

L’alcalde, David Bote, ha decretat mesures per garantir la continuïtat dels serveis municipals essencials, com són l’enllumenat públic, la recollida de residus, els mercats municipals o la Policia Local. El Pla Bàsic d’Emergències Municipals ha passat de fase d’alerta a emergència 1 amb motiu del coronavirus, en consonància amb l’estat d’alarma declarat pel Govern de l’Estat i l’activació per part de la Generalitat de la fase d’emergència del Pla de Protecció Civil de Catalunya.

Mataró Bus adapta els horaris per minimitzar els riscos de contagi i garantir alhora un servei necessari

Els nous horaris, que mantenen un 67% del servei, entren en vigor a partir del divendres 20 de març en compliment de les mesures previstes al Reial Decret 463/2020, del 14 de març, pel qual es declara l’estat d’Alarma i dins dels barems de reducció establerts per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. Aquesta aplicació significa reduir les freqüències del servei de la mateixa forma que es fa durant el mes d’agost, una informació que es troba físicament en totes les parades i també a l’aplicació mòbil i al web perquè la ciutadania la pugui consultar fàcilment.

El Punt del Voluntariat coordina les accions solidàries a Mataró derivades del COVID-19

Promoure xarxes de solidaritat comunitària autoorganitzades, coordinar i posar en contacte les persones voluntàries amb les entitats i fer una crida a la cessió de material d’autoprotecció són els tres eixos que es coordinen des del Punt de Voluntariat (Agència de Suport i Serveis a les Entitats). Aquestes accions de coordinació responen a la voluntat de seguir la norma general de confinament de la ciutadania alhora que s’arribi de forma coordinada i amb les normes d’higiene i seguretat marcades per la llei als col·lectius més vulnerables de la societat.

Mataró habilita de forma provisional la Masia de Can Boet com a segon Centre d’Acollida Municipal

La Masia de Can Boet s’ha habilitat per acollir persones sense sostre de Mataró donada la situació d’excepcionalitat derivada pel coronavirus i seguint les mesures derivades del Reial Decret 463/2020, del 14 de març. Aquest espai, que està gestionat per Creu Roja Mataró, disposa de 16 llits i de les prestacions de protecció i higiene necessàries per garantir i poder aplicar els protocols establerts en aquest tipus de confinament. Aquestes 16 places se sumen a les 21 que ofereix el Centre d’Acollida Municipal de Can Soleret.

Les obres públiques municipals suspeses pel COVID-19 ampliaran el seu termini un cop es puguin reprendre

L’Ajuntament ordena l’ampliació del termini de totes les obres públiques municipals, ara suspeses pel Decret d’alcaldia del 18 de març del 2020, mentre duri l’excepcionalitat que ha provocat la suspensió i fins que aquesta prestació es pugui reprendre. Les obres que afectin a subministraments bàsics, com l’abastament d’aigua a la població, queden exemptes d’aquesta aturada.

L’Ajuntament distribuirà les targetes moneder a les famílies amb menors beneficiaris de les beques menjador

L’Ajuntament de Mataró ha habilitat 10 punts de distribució de les targetes moneder per a les famílies amb menors beneficiaris de les beques menjador a Mataró. Cada família ha rebut avui, 23 de març, un SMS al seu mòbil on se l’informa del lloc i franja horària de recollida així com de les mesures que s’han pres de seguretat i higiene per procedir a l’entrega. L’entrega es farà durant el dimarts 24 de març en una desena de centres educatius de la ciutat. Per a cada família es carregarà la targeta amb l'import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament.

El Punt del Voluntariat ha rebut la sol·licitud per fer tasques solidàries d'un centenar de ciutadans des que va començar el confinament

Un centenar de ciutadans han omplert el formulari per oferir-se a fer tasques de voluntariat des que es va decretar l’Estat d’Alarma pel Reial Decret 463/2020 del 14 de març. El Punt de Voluntariat coordina i posa en contacte aquests voluntaris amb les entitats que en necessiten com, per exemple, Creu Roja. Entre els perfils dels voluntaris hi ha cuiners, psicòlegs, bombers i ciutadans que s’ofereixen a fer serveis per a les persones amb dificultats.