Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A l’octubre torna l’activitat presencial als casals municipals de la Gent Gran

Escoltar

A l’octubre torna l’activitat presencial als casals municipals de la Gent Gran

A partir del 18 d’octubre, les persones grans de Mataró podran fer activitats de forma presencial a la desena de casals municipals de la Gent Gran que hi ha per tota la ciutat. Del 4 a l’11 d’octubre és el període de preinscripció i les sales relacionals a partir del 6 d’octubre. Aquesta reobertura coincideix amb els actes de celebració del Dia Internacional de la Gent Gran.

El mes de juliol es van fer les primeres activitats de forma presencial.
El mes de juliol es van fer les primeres activitats de forma presencial.

La desena de casals municipals de la Gent Gran de la ciutat obren les seves portes el dilluns 4 d’octubre per iniciar el procés de preinscripció a les activitats que tornen a ser presencials. Del 4 a l’11 d’octubre es poden fer les inscripcions als cursos que es fan als respectius equipaments municipals i que són variades amb una oferta que engloba activitats de salut (memòria, zumba, txi-kung) així com activitats de formació contínua (memòria, català, noves tecnologies). Els aforaments seran limitats per a fer les activitats i per estar a la sala relacional segons la normativa vigent.

La gent gran interessada pot omplir un formulari per inscriure’s o trucar als telèfons següents: 93 758 24 84, 93 790 36 72, 93 799 79 67 i 93 169 51 66.

Per tal de garantir que participin el màxim nombre de persones, només es podrà optar a una sola activitat. El fet de preinscriure’s no garanteix la plaça al taller seleccionat. En el cas que se superi el número de places en l'activitat escollida es realitzarà un sorteig intern per adjudicar l'ordre de participació.

El 14 i el 15 d'octubre es trucarà a aquelles persones que hagin obtingut plaça als tallers, per tal de confirmar la seva adjudicació i poder començar a partir del 18 d’octubre.

A banda de les activitats presencials que tornen, aquestes es poden combinar amb una programació online que ja està en marxa i que inclouen activitats com grups de lectura de poesia, grup de lectura de novel·la, gimnàstica, conferències, entre d’altres. Les persones es poden apuntar a través de correu a gga@ajmataro.cat o per whatsap al 662 302 311. Més de 500 persones han rebut suport i indicacions per poder participar en aquestes activitats per Internet.  


Dia Internacional de la Gent Gran

La celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, l’1 d’octubre, es commemora a Mataró amb quatre activitats. La primera és la presentació d’un receptari de fruites i verdures que es farà el 5 d’octubre, a les 11.30 h, via el canal de YouTube de l’Ajuntament. Aquesta activitat s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de les Fruites i Verdures on la gent gran de la ciutat ha col·laborat amb un seguit de receptes on les verdures i les fruites són els ingredients principals.

La segona de les activitats és l’obertura, el 7 d’octubre, del 20è Cicle d’Activitats Formatives amb la xerrada, via Zoom, “Respectem els drets de la gent gran” que anirà a càrrec de les treballadores socials Charo Delgado i Teresa Blazquez.

El 14 d’octubre, a les 18 h, al Casal Municipal de la Gent Gran de Cirera es presentarà el  nou curs i també es procedirà a la lectura del Manifest de la Gent Gran. Aquesta activitat es podrà seguir via YouTube o assistir presencialment amb reserva prèvia que es pot fer enviant un correu electrònic a gga@ajmataro.cat o per missatge de WhatsApp al 662 302 311.

El Festival de Poesia és una altra de les activitats que s’engloben en aquesta celebració, aquesta trobada es farà el 23 d’octubre, a les 18 h, al Foment Mataroní. En aquesta jornada hi participaran les persones grans que van escriure poesia i es van presentar al certament de Sant Jordi 2021 i l’acte comptarà amb la col·laboració del grup de lectura conjunta.


Activitat física Gent Gran

A aquesta programació que es fa des del servei de Gent Gran Activa de l’Ajuntament se li ha de sumar l’oferta del programa municipal d’activitat física que programa el servei d’Esports. Per aquest curs 2021-2022 hi ha 15 grups oberts que practicaran esport adaptat a les seves necessitats per treballar des de la força fins a l’equilibri i la coordinació, entre d’altres beneficis. Per apuntar-se cal enviar un correu a esports@ajmataro.cat o contactar al telèfon 654 69 37 32.

Durant el passat mes de juny i juliol es va fer una primera prova de tornar a la presencialitat tant a les activitats vinculades als casals municipals de la gent gran com a les vinculades al servei d’esports. Es van fer seguint totes les indicacions de les autoritats sanitàries com, entre d’altres, realitzar-les a l’exterior, amb un aforament limitat i ús de la mascareta.

Publicat a