Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renova la xarxa d’aigua potable i de clavegueram dels carrers de Rocafonda i El Rierot

Escoltar

Aigües de Mataró renova la xarxa d’aigua potable i de clavegueram dels carrers de Rocafonda i El Rierot

Aigües de Mataró va començar, el dilluns 27 de setembre, les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i de clavegueram del carrer de Rocafonda, i també la xarxa d’aigua d’El Rierot (en el tram des de la plaça de la Morberia fins al carrer d’Enric Prat de la Riba).

Carrer de Rocafonda. Foto: Aigües de Mataró
Carrer de Rocafonda. Foto: Aigües de Mataró

La intervenció d’Aigües de Mataró en aquests carrers segueix els criteris del Pla Director de l’Aigua i renovació del Clavegueram de Mataró.

Les obres de la xarxa d’aigua es fan per substituir les antigues canonades d’aigua potable, que han arribat al final de la seva vida útil, i està previst canviar-les per unes de polietilè i foneria, posant les descàrregues i les vàlvules de maniobra necessàries per al correcte funcionament i manteniment de la xarxa. També està previst instal·lar una nova boca d’incendis per millorar la cobertura contra-incendis de la zona. 

Les obres a la xarxa de clavegueram venen motivades pels problemes que apareixien en episodis de fortes pluges. Per solucionar-ho, està prevista la substitució de la canonada existent per una de més gran per ampliar la capacitat hidràulica de la zona i per millorar el drenatge superficial. També està previst renovar els claveguerons en mal estat i la construcció de nou pous de registre.

Les obres s’executaran en diferents fases per minimitzar les molèsties als veïns:

-Fase 1: del 27 de setembre a la segona quinzena de novembre. Actuació a la xarxa d’aigua potable a la zona de la cruïlla de la ronda d’Alfons X el Savi amb el carrer de Rocafonda.  

-Fase 2: des de principis de novembre fins a la segona quinzena de desembre, actuació a la xarxa d’aigua potable a tot el carrer de Rocafonda, afectant la vorera del carrer dels nombres parells.  

-Fase 3: des de la segona quinzena de desembre fins a la segona quinzena de gener, actuació a la xarxa d’aigua potable a la zona de la cruïlla de la plaça de la Morberia.   

-Fase 4: des de finals d’octubre a finals de gener, actuació a la xarxa de clavegueram, al carrer de Rocafonda, la cruïlla de la ronda d’Alfons X el Savi, a la zona de la cruïlla de la plaça de la Morberia, i a la vorera dels nombres senars d’El Rierot. 

Les principals afectacions de les obres seran: 

El carrer de Rocafonda romandrà tancat al trànsit mentre durin les tasques de clavegueram des de principis de novembre fins a finals de gener de 2022.  El trànsit al Rierot tindrà afectacions puntuals en algun moment de les obres. 

Els accessos als guals poden restar afectats puntualment i sempre amb previ avís. 

El subministrament d’aigua només s’interromprà en moments molt concrets i sempre amb previ avís. 

L’obra civil ha estat adjudicada a l’empresa CospLaan Obras i Servicios Laantit, SL per un import de 370.781,44 € (IVA inclòs) i l’obra mecànica la duu a terme Aigües de Mataró amb un pressupost de  166.203,84 € (IVA inclòs). 

La finalització de l’obra es preveu a finals de gener.

El projecte es va presentar als veïns en una reunió que es va celebrar el passat dimarts 21 de setembre a la sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas, a la qual van assistir la regidora d’Espai Públic, Elizabet Ruiz,  els tècnics municipals i els tècnics responsables de les obres.


Publicat a