Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró tanca el 2020 amb resultat econòmic positiu

Escoltar

Aigües de Mataró tanca el 2020 amb resultat econòmic positiu

El control pressupostari de les despeses ha permès obtenir un resultat positiu d’1.160.264 ,83 € abans d’impostos, que invertirà a millorar les infraestructures per assegurar la qualitat del servei.

Aigües de Mataró va presentar i aprovar els comptes anuals i l’informe de gestió corresponents a l’exercici 2020 a la Junta General de la companyia celebrada ahir dijous, 3 de juny.

Enguany el resultat final del compte de resultats del 2020 ha estat d’1.160.264,83 €, i la xifra de negoci és de 15.461.987,77 €.

L’any 2020 es van produir, entre altres,tres impactes rellevants que van marcar l’execució pressupostària de la companyia. El més important va ser la crisi de la COVID-19, que va comportar una disminució del volum de la venda d’aigua no domèstica i un augment del consum domèstic. La pandèmia també va afectar els ingressos que s’obtenen d’altres serveis com els del Laboratori i els del Tub Verd. Malgrat tot, el control de la despesa ha fet possible finalment presentar aquests resultats positius.

El segon impacte va ser el provocat per la compra  del 51% de les accions de MESSA que tenia Naturgy, fet que va permetre la integració completa de Tub Verd com una activitat més de la companyia.

El tercer impacte significatiu deriva de la continuació de les obres de construcció del parc que envolta el nou dipòsit de Bellavista, que es van va veure alentides a causa també de la pandèmia per les dificultats per aconseguir l’aportació de terres necessàries per l’aturada general de la construcció els mesos que va durar el confinament.

Aquests impactes justifiquen o expliquen en el seu conjunt perquè el resultat final del 2020 ha millorat en prop de 151.000 € (14,95%) el previst en el pressupost.


Previsió per a 2021

La companyia d’aigües té previst, durant l’any 2021, diferents projectes que condicionaran el seu pressupost. El més significatiu és la posada en marxa del nou dipòsit de Bellavista i la fi de les obres del parc que l’envolta, que anirà lligat amb l’inici de la urbanització de la ronda de Bellavista.

Des de l’empresa es vol donar un fort impuls a les inversions en el Tub Verd, per recuperar el nivell que va quedar aturat quan estava en altres mans. S’iniciaran les tasques de connexió al servei d’una indústria situada al polígon industrial del Cros i s’ampliarà la xarxa a l’eix Lluís Companys.

Així mateix, seguint el Pla Director de l’Aigua, es continuarà la tasca de renovació de les canonades més antigues que formen part de de la xarxa d’aigua potable i clavegueram.

Per altra banda, se seguiran destinant recursos a mantenir els mecanismes de suport a les famílies amb dificultats econòmiques, s’implementarà el Pla Estratègic d’AMSA  2020-2025 i es seguirà implantant la gestió documental, l’administració electrònica i la digitalització de tasques, de manera que durant el 2021 la major part dels documents que es generin es gestionin de manera digital, per tal de disminuir progressivament l’ús del paper.

En general, durant el 2021 es preveu que l’evolució econòmica sigui semblant a la de 2020, amb un comportament similar del consum i, per tant, dels ingressos, amb poca inflació i amb una contenció general de la despesa. Pel que fa a l’evolució financera es vol mantenir el nivell d’endeutament habitual, al voltant dels onze milions d’euros.