Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arnau Domènech guanya el 18è Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

Escoltar

Arnau Domènech guanya el 18è Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

Amb l’obra “Indis de l’asfalt” l’escriptor Arnau Domènech i Vilaregut ha guanyat la nova edició del Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró.

Nascut a Vic l’any 1986, el guanyador  és psicòleg i xocolater de professió.
Nascut a Vic l’any 1986, el guanyador és psicòleg i xocolater de professió.

El dissabte 16 d’octubre a la Biblioteca Pompeu Fabra s’ha celebrat el lliurament del premi amb un acte que també ha acollit la 52a trobada TerCat de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la xerrada “Manuel de Pedrolo: punt final? Una història de la ciència-ficció catalana sobre la fi del món després del Mecanoscrit”, a càrrec de l’escriptor, traductor i corrector Edgar Cotes. En acabar, s’ha donat a conèixer el nom del guanyador de la present edició: Arnau Domènech i Vilaregut amb l’obra “Indis de l’asfalt”.

El premi vol estendre l’ús de la llengua catalana en el gènere literari Ciència-ficció i apropar-lo a un públic més ampli.

El jurat del premi està format per membres de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, un representant de l’editorial Pagès Editors i un membre del grup organitzador de les Trobades de Ciència-Ficció de Mataró. 

El jurat ha destacat d’aquesta distopia postapocalíptica que “és un relat ben construït, ben narrat, amb coherència interna i un ús de la llengua destacable tant pel que fa a construccions gramaticals, com per la seva riquesa lèxica. El ritme de lectura és sorprenentment dinàmic i es llegeix amb molta fluïdesa”.

El premi, organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la Xarxa de Biblioteques de Mataró, està dotat de 3.000 € i inclou una tirada inicial de 1.500 exemplars de l’obra guanyadora, la qual formarà  part de la col·lecció de Ciència - Ficció de Pagès Editors.


Arnau Domènech i Vilaregut

Nascut a Vic l’any 1986, el guanyador del 18è Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo, ciutat de Mataró és psicòleg i xocolater de professió.

L’any 2018 va guanyar el IV Concurs de microrelats fantàstics organitzat pel web El Biblionauta i la llibreria Low Cost de Figueres. “Indis de l’asfalt” és la  seva primera novel·la. La idea principal a partir de la qual va començar a desenvolupar la trama va sorgir a partir de la reflexió del llegat que la nostra cultura podrà deixar en les futures cultures. Es considera un gran lector, especialment del gènere ciència ficció i fantasia i un apassionat de l’escriptura i la il·lustració.